Google stopt met tien producten

Dit artikel delen:

Google stopt met een tien producten, zo meldt Google-voorman Alan Eustace op het bedrijfsblog van de softwaregigant. De nieuwe stappen passen in het beleid van Google-ceo Larry Page om een aantal zaken meer te stroomlijnen. Google stopte dit jaar eerder met andere producten, zoals Google Labs en App Engine for Business.

De aankondiging van Google komt voort uit de wens van ceo Larry Page om het productportfolio te stroomlijnen. Zo staat in het bedrijfsblog te lezen dat er afscheid wordt genomen van Google Pack, dat in 2006 werd geïntroduceerd. Google Pack bestaat uit anti-virus, Google Chrome, Picasa, Skype en andere pc-software. Verder stopt Google per 14 september 2011 met zoeksoftware Google Desktop. Volgens Google hebben gebruikers andere methoden om snel data te vinden.

Google Web Security, een anti-malware oplossing dat afkomstig is van het in 2007 overgenomen Postini, wordt ook uitgefaseerd. Volgens Google zit er in de Chrome-browser genoeg beveiliging. Verder stopt de zoekgigant met de Aardvark, een zoekmachine voor sociale netwerken. Google kocht Aardvark in februari 2010 voor vijftig miljoen dollar.

Google Fast Flip

Tevens valt het doek voor Google Fast Flip, waarmee gebruikers een bundel van nieuwsartikelen kunnen maken op hun websites. Volgens Google wordt deze technologie in andere tools voorgezet.

Verder wordt er gestopt met Google Maps API for Flash; de aandacht verschuift naar JavaScript Maps API v3. Klanten met Google Maps API Premier blijven ondersteuning krijgen. Verder stopt Google met het online spelprogramma Google Image Labeler, de samenwerkingssoftware Google Sidewiki en de zoekoptimalisatiesoftware Subscribed Links.

Tot slot komt er binnen enkele weken een einde aan Google Notebook. Google Notebook is een dienst waarmee informatie van het internet snel opgeslagen kan worden en via de website van Google Notebook ingezien kan worden. Op 14 januari 2009 maakte Google bekend deze dienst niet langer actief te blijven ontwikkelen, maar de bestaande informatie bleef via de webinterface echter wel toegankelijk. Nu dus niet meer. Data van Google Notebook wordt gemigreerd naar Google Docs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

google health en google powermeter zijn ook van de baan.
http://googleblog.blogspot.com/2011/06/update-on-google-health-and-google.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-08T09:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.