Senter verstrekt 1,3 miljoen euro steun aan Backbase

Dit artikel delen:

Een door Backbase geïnitieerd innovatieproject op het gebied van rich internet applications (ria) heeft een subsidie gekregen van ruim 1,3 miljoen euro van SenterNovem. Doel van het project is de ontwikkeling van een nieuwe generatie ria-technologieën die het gebruikersgemak en de economische waarde van op html gebaseerde rich user interfaces significant verbeteren.

In het project werkt Backbase samen met twee gerenommeerde kennisinstituten, het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) en de Technische Universiteit Delft, en met IBM Nederland. De subsidie is toegekend door de Adviescommissie Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten van Senter Novem, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Het project start in januari 2005 en heeft een looptijd van 2 jaar.

Volgens het beoordelingsrapport honoreerde de commissie de subsidieaanvraag omdat ‘in dit project een nieuwe techniek wordt ontwikkeld en bestaande technologische principes worden verbeterd’. Daarnaast werd de technologische samenwerking als goed beoordeeld ‘vanwege de deelname van een veelbelovende high-tech startup en twee kennisinstituten’. De intensieve samenwerking met een sterke marktpartij als IBM is bovendien positief voor het economische perspectief, aldus de commissie.

Meer informatie over Backbase en de toegekende subsidie is te vinden op de site van Emerce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-09T09:47:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.