Mobiel betaalplatform Zaypay in Engelse handen

Dit artikel delen:

Zaypay, een Amsterdamse leverancier van een ontwikkelplatform voor mobiele betaaloplossingen, komt in handen van de Britse Mobile Interactive Group (MIG). Die wil de technologie van Zaypay inzetten in zijn mobiele applicaties en sites. MIG heeft de overname in contanten afgerekend, maar wil niet zeggen hoe hoog het bedrag is.

Zaypay is in 2006 opgericht door Adriaan Mol. Samen met Robert Vis, die algemeen directeur is, heeft Mol zijn mobiele ontwikkelplatform voor microbetalingen de afgelopen jaren wereldwijd weten af te zetten. Zaypay kan worden ingebouwd in websites, apps en games en maakt het mogelijk kleine betalingen per sms of (mobiele) telefoon te doen. Het platform wordt bijvoorbeeld gebruikt in de computerspelletjesindustrie met klanten als Spil Games, Travian en Ankama. MIG kiest ervoor Zaypay als apart bedrijfsonderdeel in stand te houden.

MIG levert mobiele technologie en oplossingen. Volgens oprichter en baas Barry Houlihan is met de aankoop van Zaypay functionaliteit binnengehaald waarmee een mobiele 'one stop shop' kan worden gefaciliteerd. Houlihan verwacht de komende jaren een grote groei in online microtransacties, zoals sms-betalingen op sociale netwerken en spelletjesites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-13T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.