Draagvlak branchevereniging Nlip slinkt

Dit artikel delen:

De branchevereniging van Nederlandse Internet providers (Nlip) dreigt leeg te lopen. Xs4all en Bit zijn al opgestapt. Naar nu blijkt heeft Via Networks ook plannen om Nlip te verlaten. Essent, IAF en InterNLnet beraden zich op het lidmaatschap.

Xs4all en Bit vinden de Nlip niet daadkrachtig genoeg. Via Networks heeft al een tijd het gevoel dat hun belangen niet meer worden behartigd. "Dit speelt al langer en de discussie rond de bewaarplicht is niet de reden, maar wel de druppel die de emmer doet overlopen", aldus woordvoerster Ingeborg van Beusekom.

Jan Bakker van Essent meldt dat de kabelprovider nog deze maand laat weten wat ze gaat doen. Peter Peters, consultant bij IAF, zegt dat het lidmaatschap bij zijn organisatie op dit momen een punt van discussie is. "We wachten af hoe de Nlip reageert op de gebeurtenissen en laten daar onze beslissing vanaf hangen."


Ook InterNLnet beraadt zich over het lidmaatschap van de Nlip. "Als je ziet dat je op een zinkend schip zit is het sneu om er mee te verdrinken. Ik sluit niet uit dat wij de zelfde weg gaan als Xs4all en Bit, maar we hebben de beslissing nog niet genomen", aldus Andries Mijnhardt, algemeen directeur InterNLnet. Hij zegt nog vier providers te kennen die niet verder willen met de huidige branchevereniging, maar weigert namen te noemen. Hij laat de beslissing afhangen van de reactie van de Nlip op de ontstaane situatie. Volgens hem lukt het de Nlip niet om goeie antwoorden gegeven op belangrijke vraagstukken.

Erik van Laar, directeur van XB Networks en ook bestuurslid van de Nlip meent dat het conflict terug te voeren is op verschillende bestuursstijlen: stille diplomatie via lobby van de Nlip tegenover de stampij van Xs4all in de pers. "Als de achterban van de Nlip nog verder slinkt, verliest het zijn legimiteit en moet het stoppen."


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T11:51:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.