Nlip-dissidenten krijgen veel steun

Dit artikel delen:

De Nlip, de branchevereniging van Nederlandse internetaanbieders, noemt in een brief aan de leden de actie tegen de bewaarplicht van haar ex-leden Xs4all en Bit een 'cowboystrategie'. Toch boeken die twee isp's veel succes met hun actie.

Inmiddels hebben meer dan 180 internetaanbieders hun steun betuigd op bewaarplicht.nl. Ze protesteren massaal tegen een Europees plan om alle internetverkeer van klanten minstens een jaar te bewaren. Volgens de isp’s kost het plan hun te veel geld, schendt het de privacy van hun klanten en belemmert het de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Bit en Xs4all hebben een alternatief platform opgericht: Ispo (isp overleg). Xs4all heeft nog niet helder voor ogen wat het wil met Ispo. "We richten het niet voor niets op, maar gaan nu eerst overleggen met andere aanbieders", aldus woordvoerster Judith van Erve.

Nlip-voorzitter Ad Huijsmans vraagt in brief aan de leden om eerlijk en oprecht te zijn jegens de branchevereniging. De Nlip is overdonderd door het opzeggen van het lidmaatschap, zo blijkt uit de brief. Huijsmans noemt het voorstel tot bewaarplicht een ’idioot initiatief’. "De vraag is hoe je gelijk krijgt: met onze succesvol gebleken benadering of met een cowboyachtige strategie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-13T10:05:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.