Nederlandse vestiging Lycos sluit de deuren

Dit artikel delen:

Lycos gaat het Nederlandse kantoor opdoeken. Dit betekent het verlies van vijftien arbeidsplaatsen. Voor acht mensen in vaste dienst volgt gedwongen ontslag. Lycos wil op kosten besparen en zal de Nederlandse markt vanuit de Duitse hoofdvestiging bedienen.

“We blijven in Nederland actief”, zegt directeur John van Vroenhoven van Lycos Nederland. “De Nederlandse portal gaat verder. We zoeken voor sales nu een wederverkoper. Gesprekken daarover zijn nog gaande.”

Met de reorganisatie, die meerdere Europese landen treft, wil Lycos 30 miljoen euro besparen. Er gaan in totaal 200 arbeidsplaatsen verloren, zegt Van Vroenhoven. “Met de huidige kostenstructuur duurt het tot 2007 voordat we break-even worden. Na de reorganisatie verwachten we eind 2005, begin 2006 dit punt bereikt te hebben.”

Lycos is fiscaal gevestigd in Nederland, daaraan verandert niets, zegt Van Vroenhoven. Ook aan de huidige vestigingsplaats van de business-units hosting en communities wordt niet getornd. Deze zijn respectievelijk gevestigd in Parijs en Kopenhagen. De technische ondersteuning is inmiddels voor een deel verplaatst naar Armenië, die 'outsourcing' zal zich nog verder uitbreiden.

Bij Lycos in Haarlem waren vijftien mensen werkzaam. “Een deel van de functies is al via het niet opvullen van nieuwe vacatures komen te vervallen. Ook zijn enkele tijdelijke contracten niet verlengd. Voor acht mensen in vaste dienst volgt ontslag.” Mogelijk dat er voor enkelen plek is op het Europese hoofdkantoor in Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-15T13:17:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.