Kluwer koopt juridische zoekmachine

Dit artikel delen:

Kluwer, onderdeel van informatieconcern Wolters Kluwer, neemt Legal Intelligence over. Dit Rotterdamse bedrijf levert een gespecialiseerde zoekmachine voor juristen en fiscalisten. Volgens Kluwer investeert het via de acquisitie in online kennismanagement en contentintegratie. Legal Intelligence hoopt, nu het onderdeel is van een groter concern, meer financiële armslag te krijgen voor verdere groei.

Legal Intelligence is een geregistreerde handelsnaam van de besloten vennootschap Quay Consult. Het Rotterdamse bedrijf biedt geavanceerde zoekdiensten waarmee juridische en fiscale bronnen, waaronder websites en uitgeversproducten, in één keer doorzoekbaar zijn. Daarbij zijn aanvullende functies voor dossiervorming en attendering op actuele ontwikkelingen beschikbaar. Daarvoor werkt Legal Intelligence samen met leveranciers van juridische en fiscale informatie in Europa.

Legal Intelligence biedt zijn diensten via websites en apps. De zoeksystemen maken gebruik van speciaal ontwikkelde thesauri en andere mechanismen om zoekvragen te interpreteren en relevante resultaten te presenteren. Legal Intelligence lanceerde de eerste Nederlandse juridische zoekmachine waarin content van verschillende uitgevers werd ontsloten. Het bedrijf bereikt klanten onder grote, middelgrote en kleinere advocatenkantoren, bedrijven en overheden.

Overnamepad

Kluwer, dat vakinformatie biedt aan juristen en fiscalisten, zegt met deze overname waardevolle kennis en ervaring in huis te halen op het gebied van online kennismanagement en contentintegratie. Legal Intelligence blijft na de overname als onafhankelijke organisatie opereren. Het bedrijf hoopt, nu het onderdeel is van een groter concern, meer financiële armslag te krijgen voor verdere groei. Kluwer stelt ook na deze overname te blijven samenwerken met andere contentleveranciers.

Wolters Kluwer (19.000 medewerkers; omzet 3,6 miljard euro) uit Alphen aan den Rijn is dit jaar op overnamepad. Eerder al werden TAS (tms), Lexi-Comp, Toppower en Twinfield aangekocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-25T13:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.