Albumprinter komt in handen van Vistaprint

Dit artikel delen:

Vistaprint, een online aanbieder van marketingproducten en -diensten aan kleine ondernemingen en particulieren uit Venlo, neemt Albumprinter over, een Amsterdamse printaanbieder van online fotoboeken en fotoproducten. Het overnamebedrag bedraagt zestig miljoen euro en nog eens maximaal vijf miljoen euro op basis van een resultaatafhankelijke bonusregeling. Bij Albumprinter werken circa honderdvijftig mensen. De omzet in de afgelopen twaalf maanden ligt op ongeveer 37 miljoen euro.

Albumprinter, met een hoofdkantoor in Amsterdam en een productiefaciliteit in Den Haag, is een van de grootste aanbieders van fotoboeken op de Europese online markt waar naar schatting vierhonderd miljoen euro wordt omgezet. Albumprinter is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. Het bedrijf zegt dankzij de eigen frontend-technologie, geautomatiseerde productieprocessen, klantenservice en marketing duizenden printorders per dag te kunnen verwerken. Het bedrijf verkoopt online fotoboeken rechtstreeks aan de consument via de merken Albelli, Bonusprint en Önskefoto, en via een indirect verkoopmodel in samenwerking met een aantal winkelketens.

Amerikaans en Nederlands

Online marketingbedrijf Vistaprint staat aan de Nasdaq genoteerd en is opgericht door de Amerikaan Robert Keane. Toch is het officieel een Nederlands bedrijf (de NV is in Nederland geregistreerd) en staat het hoofdkwartier in Venlo, waar ook een fabriek staat. Vistaprint betaalt de overname van Albumprinter deels zelf en deels via een lening van de bank. Het verwacht de overname binnen een maand af te ronden. Bij het bedrijf werken wereldwijd zo'n 2800 mensen. Vistaprint verkoopt via zijn websites tal van marketing- en reclameproducten, variërend van visitekaartjes en pennen met opdruk tot aan t-shirts en websites voor de startende ondernemer. Het bedrijf behaalde in het afgelopen gebroken boekjaar een omzet van 817 miljoen dollar en een winst van 82 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-25T18:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.