Voortbestaan Nlip aan zijden draadje

Dit artikel delen:

De leden van Nlip twijfelen aan het bestaansrecht van de organisatie. De branchevereniging is volgens hen is niet langer representatief voor de bedrijven die opereren in de consumentenmarkt.

De internetaanbieders waren maandag in Almere bijeen voor een algemene ledenvergadering, meldt Webwereld. De Nlip heeft uit de bijeenkomst de conclusie getrokken dat de vereniging niet langer als belangenbehartiger van internetaanbieders kan optreden tegenover de overheid en andere partijen. "We zoeken naar een nieuwe vorm en andere activiteiten die de bedrijven met elkaar verbinden", zegt voorzitter Ad Huijsmans.

Begin dit jaar vond er al een forse sanering plaats bij de brancheorganisatie. Het secretariaat werd teruggebracht van acht naar twee personen en de toenmalig directeur moest. Begin deze maand kwam de club negatief in het nieuws toen twee belangrijke leden de vereniging de rug toekeerden (Xs4all en BIT), terwijl andere deelnemers hun lidmaatschap tegen het licht gingen houden.

De twee afvallige leden vinden dat de Nlip hen niet goed vertegenwoordigde en besloten gezamenlijk een nieuwe club op te richten, de Ispo (ISP Overleg). Xs4all en BIT zijn ook de initiatiefnemers van de open brief aan de Tweede Kamer over de plannen van de overheid om een bewaarplicht voor 'verkeersgegevens' (zoals de adressen van webpagina’s die internetgebruikers bezoeken) in te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-21T12:57:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.