Vivenda brengt bod uit op PCextreme

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Vivenda Media Groep wil PCextreme overnemen. Vivenda Media Groep, dat aan de Amsterdamse beurs genoteerd staat, financiert de overname door middel van een aandelenemissie. Vivenda bestaat nu nog uit twee dochterondernemingen: Zuka.nl en Factotum. PCextreme verwacht in 2011 een omzet van minimaal 2,5 miljoen euro te behalen.

Het Middelburgse PCextreme (opgericht in 2004) zegt 35.000 klanten in Nederland te bedienen. Dat zijn vooral particulieren en kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf levert zijn diensten, zoals hosting en domeinregistratie, vanuit een eigen vloer in het datacentrum van Gyrocenter (CC II) in Amsterdam. Tot de klanten behoren Abvakabo, Medical Media en Straus Reizen & Vakanties.

Onder druk

Vivenda Media Groep heeft als kernactiviteit het aanbieden van online marketing- en mediadiensten. Het bedrijf heeft de ambitie om door te groeien als internetbedrijf. Voor de financiering van de broodnodige overnames daarvoor zoekt het, naast het uitgeven van extra aandelen, naar nieuwe investeerders. Vero Holding stak een paar maanden terug nog één miljoen euro in het bedrijf. Het afgelopen half jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 0,7 miljoen euro en een operationeel verlies van 0,4 miljoen euro. Met name de omzet uit de onroerendgoedmarkt staat onder zware druk.

Het bedrijf bestaat uit de dochterondernemingen Zuka.nl en Factotum. Zuka.nl is een huizensite en Factotum levert software en multimediatoepassingen aan intermediairs in de huizenmarkt, zoals makelaars. Verder is er een 50 procents-deelneming in Vivenda Deutschland, om de markten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in navolging van Nederland te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-07T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.