Managed hosting door True

Bedrijven kunnen account maken op Google+

 

Het is mogelijk om als bedrijf een account aan te maken voor het sociale netwerk Google+. Eerder werden bedrijven die een account maakten uit de Google+-database verwijderd, maar nu kunnen ze via Pagina's toch bestaan op de sociale netwerksite. De zoekmachinegigant gaat met de toevoeging van bedrijven de strijd met Facebook aan, dat eind juli 2011 al een gedeelte voor bedrijven opende.

Alle gebruikers van Google+ krijgen de optie om eigen Pagina's te maken. Het is nog niet mogelijk om meerdere personen het beheer toe te wijzen van de bedrijfspagina, maar dit wordt nog gemaakt. In ieder geval kan de Pagina met specifieke groepen worden gedeeld, de zogeheten Kringen. Als de systeembeheerder administrator van de pagina is, dan kan hij bijvoorbeeld de aankondiging dat er een Windows Update aankomt naar personeelsleden sturen of een marketingtekst over een nieuw product van het bedrijf naar klanten sturen.

Fiat en Tweakers.net

Bovendien kan een gebruiker meteen lid worden van de bedrijfspagina via de zoekmachine. Het bedrijf kan dan direct onder Kringen worden gezet. In Facebook komt het bedrijf niet in je vriendenlijst terecht, maar in je 'I Like'-netwerk, waardoor de updates minder makkelijk te volgen zijn. In Facebook is het echter wel mogelijk om advertenties te plaatsen op basis van het land waar iemand woont en de taal die hij spreekt. In Google+ is dit nog niet mogelijk.

Onder andere autobedrijf Fiat Nederland en technologiewebsite Tweakers.net hebben inmiddels hun eigen Google Pagina gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4260920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

- 340 Google+ pagina's van Nederlandstaligen
https://plus.google.com/115162316394728481928/posts/9JBdqNNYfWq

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×