Marktaandeel IE minder dan 50 procent

Dit artikel delen:
Internet Explorer

Microsoft's Internet Explorer (IE) blijft marktaandeel verliezen. De browser zakte in oktober 2011 voor het eerst onder de symbolische grens van 50 procent marktaandeel (49,58 procent), volgens webanalysebureau Net Applications. Niet zozeer concurrent Firefox maar vooral Google Chrome is daarbij de winnaar.

Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op een marktaandeel van ongeveer 21 procent, terwijl Google Chrome aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Apple's Safari klokt overigens af op 8,5 procent.

Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1procent. Firefox verliest daar licht terrein (26,39 procent) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat in een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39 procent tot 25 procent. StatCounter deelt Safari net geen 6 procent toe. (In samenwerking met Datanews).

Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op een marktaandeel ongeveer 21 procent, terwijl Google Chrome aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Apple's Safari klokt overigens af op 8,5 procent.

Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1procent. Firefox verliest daar licht terrein (26,39 procent) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat op een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39 procent tot 25 procent. StatCounter deelt Safari net geen 6 procent toe. (In samenwerking met Datanews).

Marktaandelen browsers wereldwijd

Internet Explorer: 49,58%
Firefox: 21,20%
Google Chrome: 16,59%
Safari: 8,54%
Opera: 1,49%
Overig: 2,60%

Bron: Net Applicatons, oktober 2011

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag mij bij Statcounter toch altijd af waar het zijn data vandaan haalt. Maar hoe ligt de verdeling? Gaat IE8 al naar beneden? Maar is wel een goed teken natuurlijk, voor mijn part 2 procent IE, lijkt mij fantastisch.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-21T12:45:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.