Boeing kiest Nederlands X-Hive voor documentbeheer

Dit artikel delen:

Het Rotterdamse X-Hive heeft een 'naar eigen zeggen' mega-order binnengehaald van Boeing. De vliegtuigfabrikant gaat de systemen van X-Hive gebruiken om duizenden documenten met productstandaarden voor het nieuw te ontwikkelen passagiervliegtuig 'Dreamliner' te beheren.

Boeing wil met de software van X-Hive, gespecialiseerd in het maken van contentmanagementsystemen die zijn gebaseerd op xml-technologie, het hergebruik van documenten stimuleren en besparen op de kosten. Bedoeling is dat 50.000 eindgebruikers wereldwijd met de software van X-Hive gaan werken. Hoeveel geld met de opdracht gemoeid is, wil directeur Jeroen van Rotterdam van X-Hive niet kwijt.

Wel dat er een uitgebreid selectieproces aan vooraf is gegaan en dat er aan tal van voorwaarden moest worden voldaan voordat X-Hive überhaupt voor de opdracht in aanmerking kwam. Boeing is niet de grootste klant van X-Hive maar wel een van de grotere. De vliegtuigfabrikant zal uiteindelijk goed zijn voor een kwart van de omzet van het Rotterdamse softwarebedrijf. Klanten zijn onder meer Overheid.nl, T-Systems en het Formule 1-team van Renault.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verbaast me niet, X-Hive is een zeer innovatieve club. Toch een prestatie dat ondanks dollarkoersen een hele grote Amerikaan voor Nederlandse ICT kiest, bravo!

Grote klasse!! Ook goed voor het internationale imago van Nederlandse ICT-bedrijven. Ben benieuwd wat de spin-off hiervan is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-11T09:11:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.