Centralpoint.nl heeft nieuwe investeerder

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners uit Naarden wordt nieuwe aandeelhouder in Centralpoint.nl. Hierbij zijn de aandelen van investeringsmaatschappij en huidige aandeelhouder Van den Ende & Deitmers overgenomen.

Centralpoint.nl is een van de grootste online ict-retailers met een omzet van enkele tientallen miljoenen euro's. Via de website worden meer dan 500.000 artikelen van ruim 2500 merkfabrikanten aangeboden. De website krijgt 50.000 unieke bezoekers per dag.

Greenfield Capital Partners wil als grootaandeelhouder bij de volgende fase in de levenscyclus van Centralpoint.nl betrokken zijn. Van den Ende & Deitmers bleek bereid al haar aandelen te verkopen zodat Brian Speelman in de nieuwe constructie meerderheidsaandeelhouder kon blijven. Hierdoor realiseert Van den Ende & Deitmers haar derde exit in 2011.

In samenwerking met Greenfield is de strategie gericht op verdere uitbouw van Centralpoint.nl in Nederland, alsmede expansie naar het buitenland. Het doel is uitbouw tot een West-Europese e-tailer van computerproducten voor het B2B kanaal, aldus Brian Speelman.

Greenfield is bekend van investeringen in onder meer Telfort, Canal Digitaal, Wegener Direct Marketing en Xtandit.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Das opmerkelijk, centralpoint kan wel 10 tallen milj. omzet hebben maar wat is de marge onder aan de streep. Centralpoint verkoopt alles tegen bijna inkoop prijs.

Ze zorgen ervoor dat in ieder geval de retailers op hun tenen moeten lopen om nog wat te verkopen. Ik heb me wel is afgevraagd hoe ze dat doen. Gewoon veel inkopen, wegdrukken onder (of tegen) inkoop om vervolgens een kickback fee te krijgen van een merk/leverancier.

Gevolg is dat een partij wat wil verkopen automatisch mee moet anders verkopen ze niks. De vraag is waarom gaat een endemol met een aandelen verkoop eruit, gaat t slecht met ze? (omdat ze en markt creëren en nu de economie onder druk staat tot de conclusie komen dat dit niet de juiste weg is?)

ben benieuwd wat het brengt,...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-15T15:24:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.