Vistaprint koopt doe-het-zelfbedrijf Webs

Dit artikel delen:

Vistaprint, een online aanbieder van websitesoftware en marketingproducten en -diensten aan kleine ondernemingen en particulieren uit Venlo, neemt Webs over. Dit is een Amerikaaanse aanbieder van doe-het-zelfsoftware voor internet. De overname wordt betaald via een mix van contanten (honderd miljoen dollar) en aandelen (17,5 miljoen dollar), met een totale waarde van 117,5 miljoen dollar.

Bij Webs, een Amerikaanse bedrijf uit Maryland, werkt een vijftigtal mensen. De omzet in 2011 komt naar verwachting uit op zo'n negen miljoen dollar. Met de software van Webs kunnen klanten zelf websites ontwikkelen (Webs.com), Facebook-pagina's (Pagemodo.com) opzetten en aan relatiebeheer doen (ContactMe.com). De software wordt hoofdzakelijk verkocht op basis van abonnementen. Webs richt zich op kleine ondernemingen en particulieren. Het bedrijf is in 2001 opgericht door de gebroeders Mokhtarzada en financieel ondersteund door Novak Biddle Venture Partners en Columbia Capital.

Nederlands-Amerikaans

Vistaprint wil zijn aanbod van online marketingoplossingen voor het mkb en particulieren vergroten. De aankoop van Webs past in dit straatje, net als de eerdere overname dit jaar van Albumprinter, een Amsterdamse printaanbieder van online fotoboeken en fotoproducten.

Online marketingbedrijf Vistaprint staat aan de Nasdaq genoteerd en is opgericht door de Amerikaan Robert Keane. Toch is het officieel een Nederlands bedrijf (de NV is in Nederland geregistreerd) en staat het hoofdkwartier in Venlo, waar ook een fabriek staat. Het bedrijf behaalde in het afgelopen gebroken boekjaar een omzet van 817 miljoen dollar en een winst van 82 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben net via onze site op Webs.com doorverwezen naar Vistaprint. Dat vond ik al eigenaardig.... en hier blijk ik dus het antwoord te vinden!
Als dit inderdaad zo is, dan hoop ik ten stelligste dat jullie deze site goed onderhouden want... tot nu toe zaten daar toch wel wat haperingen in hoor!
Een aanrader die ik kreeg van iemand: met 'Chrome' gaat het beter en... dat bleek inderdaad het geval!
IE had nogal problemen ermee.
Ik ben dus in blijde verwachting op een (nog) betere werking van deze site!
Met vriendelijke groeten,
Eddy Beernaert
België

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-20T11:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.