Think Secret te arm om zich tegen Apple te verweren

Dit artikel delen:

Oprichter van nieuwssite Think Secret Nicholas Ciarelli heeft er een hard hoofd in als Apple de aanklacht tegen zijn site doorzet. Het ontbreekt de 19-jarige Harvard student aan geld om advocaten te betalen.


Ciarelli startte in 1998 met Think Secret. Op de site opereert hij onder het pseudoniem Nick dePlume. Think Secret is uitgegroeid tot één van de belangrijkste sites voor mensen die op de hoogte willen blijven van het laatste Apple-nieuws. Regelmatig heeft Think Secret grote primeurs. Zo onthulde de site als eerste dat Apple van plan was om een goedkope Mac (de Mac Mini) op de markt te brengen.

 

"Veel advocaten zijn in mijn zaak geïnteresseerd en willen wel bijstaan, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Slechts enkelen kunnen het gratis of tegen een lage prijs doen, maar of ze dat ook daadwerkelijk willen is nog maar de vraag."

Begin deze maand maakte Apple bekend dat het de Mac-nieuwssite Think Secret en enkele ongenoemde personen voor de rechter wilde slepen vanwege de berichten over een nieuwe instap-iMac en een nieuw kantoorpakket. Apple zou die producten op de aanstaande Macworld-beurs onthullen, hetgeen ook daadwerkelijk gebeurd is.

 

De Macintosh-producent beweert in zijn aanklacht dat de melding van deze geruchten inbreuk maakt op enkele bedrijfsgeheimen die het heeft. Apple noemt geen specifieke elementen, maar verleent hiermee wel enige betrouwbaarheid aan de rondgaande geruchten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte redactie,
Zou Aplple zo slordig zijn met z'n bedrijfsgeheimen of is het gewoon een slimme lek geweest.
Door de berichtgeving in Think Secret en niet te vergeten de dagbladen en de TV kun je spreken van wel een heel goedkope reclame voor Apple . Er zijn nog genoeg computergebruikers die alleen van de naam Microsoft hebben gehoord en die door deze onthulling wel eens van Apple producten zouden willen proeven!

F.C.Hoogwijk

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-17T10:18:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.