TMA, IMG100.000+ en VIAG zeggen steun aan Task Force toe

Organisaties ondertekenen IPv6 Manifest

Dit artikel delen:

TMA (Telecom Management Association), IMG100.000+ (de vereniging van automatiseringsmanagers van de grote gemeenten) en VIAG (Vereniging van coördinatoren I&A van Gemeenten) hebben het IPv6 Manifest van de Nederlandse IPv6 Task Force ondertekend. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van onder andere de voorzitter van de IPv6 Task Force Erik Huizer.

De organisaties onderstrepen met de ondertekening het belang van tijdige voorbereiding door decentrale overheden op en integratie van IPv6 in alle onderdelen van de ict-architectuur. Zij roepen decentrale overheden op samen te werken, zodat zij in staat zijn IPv6 tijdig en kosteneffectief te introduceren. Volgens de organisaties is er veel winst te behalen bij het gezamenlijk in kaart brengen van de IPv6-geschiktheid van aanbieders en hun diensten en producten en het uitwisselen van kennis en ervaring bij de integratie van IPv6 in de ict-omgeving van decentrale overheden. De subgroep ‘decentrale overheden ‘ van de IPv6 Task Force zal bij voldoende steun de coördinatie hiervan op zich nemen.

Onnodig hoge kosten

Alle overheden zijn sinds november 2010 verplicht bij aanbestedingen te vragen om IPv6-geschiktheid volgens de specificaties van het College Standaardisatie. Decentrale overheden zelf geven momenteel te weinig prioriteit aan dit onderwerp. Zowel de IPv6 Task Force als de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO ) vinden het belangrijk dat te veranderen. Als IPv6 niet tijdig wordt opgepakt, dreigen beperkingen in de groei van de digitale dienstverlening en onnodig hoge kosten bij implementatie.

De subgroep ‘decentrale overheden' van de Task Force IPv6, met name TNO en Tholhuijsen Consultancy, hebben in het afgelopen jaar, in overleg met VNG, IPO, Forum Standaardisatie en vertegenwoordigers van gebruikersverenigingen over mogelijke maatregelen, het Manifest voorbereid. De gekozen aanpak wordt nu dus ook gedragen door TMA, IMG100.000+ en VIAG en zal bij voldoende steun in gemeente- en provincieland leiden tot een platform voor het uitwisselen van ervaringen met IPv6-implementaties. Op de website van de IPv6 Task Force komt een overzicht van de IPv6-geschiktheid van ict-aanbieders aan de decentrale overheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede actie! Ik hoop dat hierdoor meer partijen het belang van IPv6 gaan onderkennen.

Prima initiatief van de IPv6 Task Force om "een overzicht van de IPv6-geschiktheid van ict-aanbieders" te starten. Mijn ervaring is dat kennis en diensten op het gebied van IPv6 nog steeds schaars zijn, en dan werkt het accentueren van de krenten in de pap het best.

Waar blijven de Nederlandse ISPs trouwens, na de belangrijke aankondigingen van BIT en XS4ALL op het IPv6 terrein? Hier blijft het wel oorverdovend stil...

@Erik-Jan,

Het is inderdaad stil rond IPv6, na juli zullen providers geen IPv4 blokken meer kunnen krijgen bij RIPE. Het wordt toch echt de hoogste tijd dat men aan de slag gaat (inclusief computable.nl).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-13T10:31:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.