Mini-uitvoering van Google voor bedrijfsleven

Dit artikel delen:

Google heeft Google mini geïntroduceerd, een zoekoplossing voor intranetten van middelgrote- en kleine bedrijven. Google mini bestaat uit zowel hard-als software en kost vijfduizend dollar.

Voor dat bedrag indexeert en doorzoekt Google maximaal 50.000 pagina’s. Het is bedoeld voor werknemers van kleine bedrijven om beter en sneller te kunnen zoeken naar informatie op lokale netwerken. Met de nieuwe zoekoplossing lijkt Google zich ook op de onderkant van de markt te willen richten.

In 2002 lanceerde Google al eens een intranet-oplossing voor grote bedrijven, maar die is stukken duurder. Deze kost 30.000 dollar of meer, maar doorzoekt ook 100.000 documenten of meer. De zogenoemde Mini-technologie moet dan ook als een aanvulling op de veel uitgebreidere Search Appliance van Google worden gezien.

Volgens analisten stelt de intranet-zoekmarkt nog niet zo veel voor, maar is het wel een groeimarkt. Ze schatten dat Google vijftig miljoen dollar omzet behaalt met die activiteiten. Dat is een fractie van de miljardenomzet die het bedrijf in totaal boekt. Google mini is voorlopig alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Google is wel van plan het product later in Europa en Azië te introduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-17T12:48:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.