Betalen op internet met gewone bankpas

Dit artikel delen:

Als alles volgens plan verloopt kan de Belgische internetgebruiker eind dit jaar al inkopen doen op internet en deze afrekenen met de gewone bankpas. Banksys heeft daarvoor een softwareprogramma ontwikkeld.

Winkelen op het internet kan binnenkort ook met een gewone betaalkaart.
Tegen eind dit jaar zou het daardoor mogelijk zijn om bij het e-shoppen met een gewone Bancontact/MrCash-kaart te betalen.

Online betalen met een gewone bankkaart kan in principe al, maar vereiste de relatief beperkende en dure installatie van een specifieke kaartlezer.

In de nieuwe situatie wordt de internetgebruiker die zijn aankoop wil betalen met zijn gewone bankkaart, door de software van Banksys doorgestuurd naar het vertrouwde e-bankingprogramma van zijn eigen bank. Daarmee betaalt hij zijn internetboodschappen, net zoals een gewone online overschrijving. “Die nieuwe stap sluit aan bij de acceptatie van het 3D Secure-beveiligingsprotocol, dat nu al enkele weken door Fortis wordt gebruikt. Daardoor kunnen de Fortis-klanten nu al online betalen met Visa- of Mastercard. De betaling verloop immers via hun e-banking programma”, zegt Marina De Moerlooze, woordvoerster van Banksys.

“De andere banken willen die mogelijkheid ook aanbieden, en wanneer het zo ver is, zal dat ook met een gewone betaalkaart kunnen. De internethandelaren van hun kant, moeten dan ook de nodige aanpassingen doorvoeren. Maar dat is met deze software niet erg ingewikkeld”, aldus De Moerlooze.

De nieuwe betaalmogelijkheid verruimt het doelpubliek voor e-commerce aanzienlijk. Tot nu toe is online betalen immers bijna uitsluitend mogelijk met een Visa- of Mastercard. Mensen zonder zo’n kredietkaart, en vooral kooplustige jongeren, kunnen dus niet winkelen op het internet. Ook zijn de kaartbezitters niet altijd geneigd om hun kaartgegevens op een website in te tikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-21T10:20:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.