IS Online en Tres zijn klaar voor Elfstedentocht

Dit artikel delen:

Ondanks dat het ijs te dun is, zijn ict-dienstverlener IS Online en applicatie- en website-ontwikkelaar Tres wel klaar voor een eventuele Elfstedentocht. Beide bedrijven bouwden in twee dagen tijd de website www.overdetocht.nl voor de VVV Fryslân. De website dient tijdens een Elfstedentocht als informatiepunt voor bezoekers van en deelnemers aan de tocht der tochten. Tres internet heeft de website en database gebouwd, IS Online verzorgt de hosting.

Maandag 6 februari 2012 kwam de VVV Fryslân met het verzoek de website te bouwen. Twee dagen later was hij online. De website kan extreme pieken in aantal bezoekers opvangen. Dat is nodig omdat de organisatie van de Elfstedentocht tijdens het evenement zo'n twee miljoen unieke bezoekers verwacht. IS Online zet het IS Hypergrid enterprise cloud computing-platform in om de website te ondersteunen. Daardoor hoeft de VVV Fryslân niet te investeren in capaciteit, kennis en hard- en software.

Schaalbaar en optimaal bereikbaar

‘Mensen staan niet altijd stil bij wat gedaan moet worden om een website draaiende te krijgen en te houden', zegt Jan Willem des Tombe, algemeen directeur van IS Group. ‘Om een website voor zo'n groot en uniek evenement als de Elfstedentocht in de lucht te houden, moet je heel flexibel kunnen anticiperen op bezoekersaantallen. Dan moet de website schaalbaar en optimaal bereikbaar zijn.'

‘Samen met IS Online hebben we in recordtempo een informatieve website gelanceerd', zegt Chris van der Voorn, commercieel directeur van Tres internet. ‘De website bevat de meeste essentiële informatie voor bezoekers van een Elfstedentocht, namelijk nieuws, actuele gegevens over bereikbaarheid en evenementen. Hierdoor anticiperen ondernemers op de komst van bezoekers en anticiperen bezoekers op de drukte en plaatsen waar ze terecht kunnen om de tocht te bekijken. De uitdaging lag vooral in het snel, functioneel en niet te zwaar maken van de website. Dat is gelukt.'

Cloudservers

Websites voor grote evenementen zijn niet meer te hosten op een eenvoudige server. Bij grote pieken in bezoekersaantallen zijn ze in no-time uit de lucht. IS Online heeft achter de schermen geregeld om flexibel capaciteit toe te kunnen voegen. Op verzoek van Tres internet heeft IS Online de website geplaatst op drie cloudservers in het IS Hypergrid. Daarop draait een load balancer (capaciteitsverdeler) die de bezoekers over de drie cloudservers verdeelt. Dit voorkomt overbelasting. IS Online monitort het aantal bezoekers op de website. Wordt het te druk, dan schakelt het systeem automatisch extra cloudservers bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-10T13:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.