MSN Search officieel in het Nederlands leverbaar

Dit artikel delen:

De zoek-machine van Microsoft, die al een aantal maanden als beta draaide, is vanaf vandaag officieel.

Uit de meest recente cijfers van de Nationale Search Engine Monitor blijkt dat Nederlandse internetters vooral met Google zoeken (84 procent). Zoeken via MSN van Microsoft doet slechts 2 procent. Wereldwijd zullen die cijfers niet veel anders zijn. Maar vanaf vandaag gaat Microsoft dan definitief de strijd aan met Google door de lancering van MSN Search.

 

Naast het doorzoeken van vijf miljard webpagina’s zitten er nog een aantal tools in . Zo kun je onder voorkeuren bijvoorbeeld opgeven dat je alleen pagina’s wil zien uit een bepaalde regio. Daarnaast kan ook een hele vraag worden ingetikt en aangegeven worden dat het antwoord in de encyclopedie (lees: Encarta) moet worden gezocht. Het gaat daarbij vooral om vragen over woord-betekenissen, feiten, berekeningen, enzovoorts.

 

Commercieel-slim is ook de koppeling met MSN Music: wie de naam intikt van een artiest of de titel van een cd kan via MSN Music meteen songs beluisteren en eventueel aanschaffen. Daarnaast biedt de zoekmachine rechtstreekse toegang tot bijvoorbeeld uw eigen Hotmail-account en het laatste nieuws.

In de Nederlanse uitvoering ontbreken een paar functies. Zo is het niet mogelijk in de (immers Engelstalige) Encarta te zoeken en is ook de knop Desktop, op de  internationale MSN Search prominent in beeld, niet aanwezig. Voor het doorzoeken van de desktop moet overigens wel een aparte toolbar worden gedownload.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-01T09:27:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.