Amsterdam Westerpark biedt gratis Wi-Fi

Dit artikel delen:
Vrouw met laptop in park

De Westergasfabriek in Amsterdam biedt sinds vandaag gratis Wi-Fi aan in alle evenementengebouwen en een groot deel van het omliggende park. De Westergasfabriek is hiermee het eerste park in Nederland waar gratis Wi-Fi met deze capaciteit en dekking beschikbaar is. Het netwerk is gerealiseerd om het park aantrekkelijker en levendiger te maken voor bezoekers.

Over het hele terrein ligt een hoogwaardige glasvezelverbinding met ruim 1GB internetontsluiting, die het Wi-Fi-netwerk voedt. Voor een soortgelijke publieke omgeving is de internetcapaciteit uniek. Dit komt door de infrastructuur gecombineerd met een hoge bandbreedte. Naast het Wi-Fi-netwerk wordt het glasvezelnetwerk gebruikt voor meerdere verschillende cross-media projecten en de dagelijkse live uitzendingen van De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

De reden voor het realiseren van het Wi-Fi-netwerk is om het park levendiger en aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Daarnaast sluit het aan bij de wens van het parkbeheer om het park van de toekomst te zijn en te blijven.

Westergasfabriek Free WiFi is ontwikkeld in samenwerking met H&S Computerservices en Studio Parkers. Om gebruik te maken van de Wi-Fi-voorziening selecteert de gebruiker het Westergasfabriek Free WiFi netwerk (WGFFreeWifi) en start de internetbrowser op. Na eenmalige aanmelding met een e-mailadres of via Facebook is er toegang tot internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede zet om daar gratis Wi-Fi te bieden. 1Gbit/s internet is meer dan voldoende om vijfhonderd mensen met internet bezig te houden qua capaciteit en performance, tenzij ze allemaal tegelijkertijd, met real-time informatie bezig gaan. Gratis Wi-Fi begint toch steeds meer de publiekstrekker te worden voor dat soort omgevingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-01T13:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.