Omzet Vodafone Nederland daalt licht

Dit artikel delen:

Vodafone Nederland heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar 2012/2013 een omzet geboekt van 469 miljoen euro. Dat is 1,5 procent minder dan dezelfde periode vorig boekjaar. Het totaal aantal aansluitingen steeg naar ruim 5,3 miljoen, 3 procent meer dan in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar.

De omzetdaling werd deels veroorzaakt door de terugval in bellen en sms'en en door de storing waarmee Vodafone begin april 2012 te maken had als gevolg van een brand naast een netwerklocatie in Rotterdam. De vier dagen gratis bellen en sms'en die Vodafone daarop als gebaar naar zijn klanten maakte, zorgden mede voor een lagere omzet.

Het totale dataverkeer op het Vodafone-netwerk nam met bijna 35 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het gebruik van smartphones in het buitenland blijft in populariteit toenemen. Vodafone zag een verdrievoudiging van het datagebruik buiten de landsgrenzen in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. Roamingbundels zijn voor Vodafone een belangrijke aanjager voor groei.

Zakelijke markt

De populariteit van mobiel internet zet ook op de zakelijke markt gestaag door. Het datagebruik op smartphones verdubbelde bijna ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, het datagebruik op tablets steeg met meer dan 300 procent in vergelijking met een jaar geleden. Inmiddels is meer dan de helft van de toestellen van zakelijke Vodafone-klanten een smartphone. Daarnaast nemen de groei van vaste telefonie en de integratie van vast en mobiel, al dan niet via de cloud, onverminderd toe. In april stapte Vodafone in hosted telefonie met de overname van TeleSpectrum, waardoor het versneld deze clouddienst onder de naam One Net kan bieden aan zakelijke klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Effectief betekent het bovenstaande: 4,69*1,5 = 7 Miljoen euro financiële schade door een brandje bij de "buren".
Op zich goed dat deze cijfers zo gegeven worden, want het toont weer eens aan dat beveiligingsmaatregelen rendement kunnen hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-20T10:32:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.