Vivenda Media Groep versterkt directie

Dit artikel delen:

Met de overname van zijn bedrijf Q4Group is Martin van der Linden bij Vivenda Media aangesteld als coo

Het beursgenoteerde Vivenda Media Groep heeft een nieuwe directie. Op de algemene vergadering van aandeelhouders is Martin van der Linden benoemd als coo. Hij vormt samen met ceo Ron van Veldhoven de dagelijkse leiding van Vivenda.

Martin van der Linden is oprichter/eigenaar van Q4Group. Deze bundeling van zes softwarehuizen is gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van websites en online applicaties gebaseerd op open source technologie. Vivenda Media Groep maakte 23 mei 2012 bekend Q4Group over te willen nemen. De algemene vergadering van aandeelhouders ging akkoord met deze overname en als gevolg daarvan werd Van der Linden opgenomen in de directie.

De in totaal zeven werkmaatschappijen van Vivenda Media Groep richten zich naast websites en online applicaties op cloud computing. Hiervoor is de software waarop de werknemers werken buiten de deur geplaatst. Van der Linden: 'Een server ergens op kantoor met daarop het boekhoudpakket en alle bestanden is niet meer van deze tijd. Mensen worden door de cloud-ontwikkeling steeds minder afhankelijk van de locatie en het device waarop zij werken. Ze kunnen overal hun werk doen. Het voordeel is dat een ondernemer zich niet meer bezig hoeft te houden of de software wel up-to-date is. Deze ontwikkelingen gaan in een hoog tempo. Wij willen onze klanten hierin optimaal ondersteunen.'

Resultaten

Aansluitend op de goedkeuring van de Q4Group-overname en benoeming van Van der Linden zijn ook de voorlopige financiële resultaten (inclusief Q4Group) over het eerste half jaar vrijgegeven. De totale omzet bedroeg bijna 4,1 miljoen euro bij een gerealiseerd verdienvermogen (ebitda) van 146.000 euro. Over heel 2011 boekte Vivenda (zonder Q4Group) 1,3 miljoen euro, maar als ook toen Q4Group onderdeel van het bedrijf zou zijn was 2011 goed voor bijna 6,8 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-02T11:28:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.