.EU-domein zet groei voort in tweede kwartaal

Dit artikel delen:

De sterke prestatie van .eu heeft zich in het tweede kwartaal van 2012 doorgezet met een groei van 7,6 procent in het aantal domeinnaamregistraties vergeleken met een jaar geleden. Dat blijkt uit het jongste rapport van EURid, de beheerder van het .eu-topniveaudomein. Deze groei volgt op de groei van 6,1 procent op jaarbasis uit het eerste kwartaal van 2012.

Nederland staat met 472.194 geregistreerde .eu-domeinen nog altijd tweede op de lijst van landen met .eu-domeinnamen. Duitsland voert met 1.109.996 geregistreerde .eu-domeinnamen de lijst aan en het Verenigd Koninkrijk volgt na Nederland met 332.185 geregistreerde .eu-domeinnamen.

'We stellen een aanhoudend fors aantal .eu-registraties vast voor de eerste zes maanden van dit jaar, en dit wordt bevestigd door de resultaten van het tweede kwartaal', zegt Marc Van Wesemael, algemeen directeur van EURid. 'Ik ben opgetogen over deze groei, die aantoont dat de vraag naar .eu-domeinen groot blijft bij de Europeanen, ondanks de economische en politieke crisis waaronder Europa nog steeds gebukt gaat.'

Grootste jaargroei

Uit het EURid-rapport voor het tweede kwartaal van 2012 blijkt dat Litouwen de grootste jaargroei kende, met een toename van 30 procent van het aantal .eu-registraties tegenover het tweede kwartaal van 2011, gevolgd door Malta (29 procent) en Oostenrijk (23 procent). Tijdens deze periode namen de registraties in nog zes andere EU-landen eveneens toe met meer dan 10 procent, met name in Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Slowakije en Slovenië.

.eu heeft het tweede kwartaal van 2012 afgesloten met 3,6 miljoen geregistreerde domeinnamen. Tijdens deze drie maanden lieten Tsjechië, Litouwen, Polen en Slowakije elk een kwartaalgroei optekenen van 5 procent of meer.

.eu en EURid

Het .eu-domein behoort tot de belangrijkste topleveldomeinen ter wereld en verbindt vijfhonderd miljoen mensen in 27 EU-landen met één internetidentiteit. Sinds de openstelling van het domein in 2005 zijn er meer dan drie miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd. Veel bedrijven gebruiken een .eu-website als praktische oplossing om een duidelijke Europese identiteit uit te stralen.

EURid is een non-profitorganisatie die door de Europese Commissie is aangesteld om het .eu-topniveaudomein te beheren. EURid werkt samen met meer dan 850 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in 23 officiële Europese talen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-18T11:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.