Investeerders steken geld in E-bon

Dit artikel delen:
E-commerce

De investeerders Value Creation and Company (VC&C) en Valuewise verstrekken groeikapitaal aan het bedrijf E-bon uit Amsterdam. Deze leverancier van online cadeaubonnen aan webshops wil verder groeien op de consumentenmarkt en toetreden op de zakelijke markt. VC&C en Valuewise zien ook groeimogelijkheden in deze relatief nieuwe markt. Afgelopen september nam Post.nl een minderheidsbelang in Scoupy, de dienstverlener achter de gelijknamige app voor mobiele coupons

E-bon werkt voor een aantal webshops, waaronder Blokker-dochter Tuincentrum Overvecht en Boek-plus. Het Amsterdamse bedrijf heeft de ambitie de standaard cadeaubon te leveren voor het online winkelen. Met de extra financiering van VC&C en Valuewise wil E-bon verder groeien door meer webshops als klant binnen te halen en actief te worden op de zakelijke markt. 'We verwachten een grote groei aan gebruikers, niet alleen particulieren, maar ook bedrijven die hun medewerkers of relaties met een gepersonaliseerde cadeaubon willen verrassen.', zegt Erwin de Zeeuw, mede-oprichter van E-bon.

De markt van e-bonnen en e-coupons lijkt in beweging te komen. Zo nam PostNL vorige maand een minderheidsbelang in Scoupy. Deze mobiele app-dienstverlener biedt de gratis Scoupy-app waarmee consumenten via hun smartphone toegang krijgen tot kortingcoupons van winkels, horeca en vrijetijdsbesteding in hun directe omgeving. De transactie verloopt via dochteronderneming Netwerk VSP. PostNL wil een sterke positie opbouwen als dienstverlener op het gebied van e-commerce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-28T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.