Vivenda slijt Madcap aan geschorste bestuurder

Dit artikel delen:

Martin van der Linden

Vivenda Media Groep verkoopt Madcap Technology, een minderheidsdeelneming van de Q4Group, aan Adisa Management. Eigenaar hiervan is Martin van der Linden. Die maakt sinds augustus 2012 deel uit van de directie van Vivenda, maar is onlangs geschorst. Van der Linden is oprichter/eigenaar van webbouwer Q4Group. Het beursgenoteerde Vivenda nam in juli Q4 over. Het bedrijf heeft de betaling middels een aandelenruil echter tot nader order opgeschort nadat begin oktober onduidelijkheden in de boekhouding van Q4 opdoken.

Martin van der Linden werd op 1 augustus jongstleden tot chief operation officer van Vivenda Media Groep benoemd, en op 8 oktober alweer geschorst. Volgens Vivenda-bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven is Van der Linden door de de raad van commissarissen geschorst 'in het belang van alle betrokken partijen'. Momenteel loopt er een onafhankelijk onderzoek naar de boekhoudkundige onduidelijkheden, waaraan investeringsmaatschappij TINN en minderheidsaandeelhouder van de Q4Group ook zijn medewerking verleend.

Dat Van der Linden nu via zijn BV Adisa Management het Q4-groepsonderdeel en Drupal-specialist Madcap Technology overneemt, staat juridisch los van de schorsing, benadrukt Van Veldhoven. 'Hij treedt op als kopende partij.'

Uitgestelde betaling

Op de vraag of het niet vreemd is dat er een onderdeel van Q4 wordt verkocht terwijl de overname van Q4 nog niet is betaald, antwoordt de ceo: 'Dat is juridisch correct geregeld. Op het moment dat bij de notaris de overdracht van aandelen plaatsvindt, is er sprake van een overname van eigendom. Daarbij kan worden afgesproken dat de verschuldigde betaling wordt uitgesteld.'

Op welke wijze de betaling voor Madcap in een later stadium wordt gedaan, wil Van Veldhoven niet ingaan. Hij hoopt dat binnen enkele weken de boekhoudproblemen bij Q4 zijn opgelost. In een eerdere verklaring liet het Vivenda-bestuur weten 'er waarde aan te hechten dat het overgrote deel van de overgenomen activiteiten naar verwachting zullen voldoen aan de eisen die bij de overname zijn gesteld'. Van Veldhoven benadrukt wel 'consequenties te zullen trekken', mocht uit het boekenonderzoek zaken naar voren komen die de overname in gevaar brengen.

Wens in vervulling

Vivenda maakte op 9 mei 2012 bekend de in 2010 opgerichte webbouwer Q4Group over te nemen. De webbouwer is leverancier van open source internetapplicaties en beheerdiensten. Eind juli waren alle aandeelhouders akkoord. De overname zou worden betaald in de vorm van een aandelenruil. Die aandelenruil is nu opgeschort.

Met de overname ging de wens van Vivenda in vervulling om de ict-activiteiten te verbreden. Het bedrijf is van oudsher via dochteronderneming Factotum actief in de onroerendgoedsector. In die sector is het echter al enige tijd lastig om geld te verdienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In het faillisementsverslag van 31 maart 2014 van Realvine BV staat duidelijk dat er aanknopingspunten tot concluderen tot bestuurdersaansprakelijkheid en paulianeus handelen zijn (wordt gezien als een zwaar misdrijf). En wie is hiervoor verantwoordelijk? Realvine B.V. ofwel Adicap Participations B.V., ofwel Adisa Capital B.V., ofwel Adisa Management B.V. en dus uiteindelijk de heer M.A.E. (Martin) van der Linden, geboren te Amsterdam op 13 april 1969.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-15T11:56:00.000Z Rik Sanders