Vivenda verlaagt overnameprijs Q4Group

De beursgenoteerde multimediaonderneming Vivenda Media Groep past de omvang van de overname van de Q4Group aan. Twee van de zes werkmaatschappijen van de onderneming worden overgedragen aan Adisa Management, waar Q4Group oprichter en eigenaar Martin van de Linden de directie voert. De overnameprijs gaat omlaag naar zes ton.

De vier deelnemingen uit de Q4Group die Vivenda overneemt zijn OOiP, Drecomm, Comercia en Fullfact International. Fullfact wordt direct na de overname doorverkocht, om de liquiditeitspositie van Vivenda te verbeteren.

Dit bedrijf maakt software voor het optimaliseren van machines in de industrie. De software wordt onder andere gebruikt door medicijnfabrikant GlaxoSmithKline, vliegtuigbouwer Boeing en probiotica-leverancier Yakult. 'Wij willen ons volledig concentreren op het leveren van ict-oplossingen', zegt ceo Ron van Veldhoven van Vivenda. 'In die markt is een consolidatieslag aan de gang, daar willen wij bij zijn.'

De overname prijs van 0,6 miljoen euro is gebaseerd op een nieuw opgestelde balans per 1 oktober 2012. Vivenda maakte op 12 oktober 2012 bekend de betaling voor de overname op te schorten. De koper wilde eerst de uitkomsten afwachten van een onderzoek naar onduidelijkheden in de boekhouding van de Q4Group.

Gezondheidsklachten

Martin van der Linden

De aangekondigde overdracht van werkmaatschappij Madcap aan Adisa Capital - eigendom van Q4Group-oprichter Martin van der Linden - komt te vervallen. Dit bedrijf wordt nu, samen met Q4Matics, overgedragen aan Adisa Management, waar Van der Linden directeur is.

Van der Linden treedt terug als chief operating officer uit de directie van de Vivenda Media Groep. In een persbericht maakt de onderneming gewag van gezondheidsredenen. Wat de aard van de klachten van Van der Linden is, wil mede-directeur Van Veldhoven niet zeggen. 'Ik heb zijn medische dossier hier niet bij de hand'. De eerder ingestelde schorsing van Van der Linden is hiermee van de baan.

Factotum

De omzet van de Q4Group zal volgens een nieuwe schatting in 2012 uitkomen op 6,4 miljoen euro. Het verdienvermogen van het bedrijf (ebitda) wordt geschat op 450.000 euro. Deze cijfers vormen de basis van de omzet van de Vivenda Media Groep, waaraan alleen nog de omzet van de werkmaatschappij Factotum (software voor de vastgoedbranche) aan moet worden toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-19T11:57:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.