Akamai en Orange leveren samen content af

Dit artikel delen:

Telecomleverancier Orange en cloudinfrastructuurleverancier Akamai slaan de handen ineen om in te spelen op de groeiende behoefte van bedrijven aan verbeterde aflevering van content. Orange gaat de technologie van Akamai’s Aura Network Solutions gebruiken voor het aanbieden van content delivery network (cdn)-diensten.

De cdn-diensten zullen op de markt gebracht worden door een dochteronderneming van de operator, Orange Business Services, in eerste instantie in Frankrijk. Wanneer de diensten in Nederland aangeboden gaan worden, is nog niet bekend. Daarnaast hebben de twee bedrijven ook een stuurcommissie voor innovatie gevormd, die innovatiemogelijkheden op het gebied van cdn-oplossingen in kaart zal brengen.

Betere netwerkefficiency

Met de op de Akamai-technologie gebaseerde cdn-oplossingen speelt Orange in op de exponentiële toename van webverkeer, in het bijzonder hd-video en e-commercediensten. Cdn-systemen maken gebruik van een wijdvertakt netwerk van servers voor het spreiden van content die anders geconcentreerd zou zijn op enkele locaties. Het resultaat is betere netwerkefficiency en een veiliger systeem. Ook de kwaliteit van de dienst voor eindgebruikers is beter vanwege verbeterde uptime, snellere toegang en hogere downloadsnelheden.

Met dit partnership beoogt Orange zijn zakelijke klanten beter van dienst te zijn, in het bijzonder op de media- en e-commercemarkten, door het leveren van geavanceerde video-oplossingen en webversnellingsdiensten. Het partnership is ook bedoeld om klanten toegang te geven tot Akamai’s optimalisatie- en versnellingstechnologieën via Orange Business Services. Door het combineren van Akamai’s expertise op het gebied van internetprestatieverbetering voor eindgebruikers op verschillende apparaten op het Orange-netwerk, spelen beide bedrijven in op de groeiende marktvraag naar het afleveren van content.

Nieuwe applicaties

Dit partnership brengt twee grote bedrijven samen met het doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen en op de markt te brengen voor het optimaliseren van online media, webgebaseerde applicaties en mobiele content. Daarnaast zullen Akamai en Orange samen innovatiemogelijkheden onderzoeken om nieuwe applicaties op de markt te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-23T09:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.