Ex-topman Apple Cagni steekt geld in Cleeng

Dit artikel delen:
Hacking

De Amsterdamse start-up Cleeng krijgt vierhonderdduizend euro van een groep investeerders onder aanvoering van Pascal Cagni, een voormalige topman van Apple in Europa. Cleeng ontwikkelt software waarmee op websites content afgeblokt kan worden om het te beschermen tegen illegaal overnemen of om het apart te verkopen. Met het extra kapitaal wil Cleeng in de Verenigde Staten uitbreiden en een kantoor in New York openen.

Cleeng is in 2011 opgericht door ex-werknemers van Apple en Philips. Het bedrijf houdt hoofdkwartier in Amsterdam maar heeft ook kantoren in Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten. Het bedrijf levert plug-ins voor online betaalmuren en toegangspoorten waarmee uitgevers, omroepen en evenementenorganisaties bepaalde content (artikelen, video) op hun websites kunnen afschermen en verkopen. Het idee erachter is dat het gebruik ervan net zo simpel moet zijn als iTunes.

Tot de klantenkring behoren inmiddels partijen als Dailymotion, Condé Nast, VentureBeat, La Tribune en GDS International. Om de uitbreidingsplannen te financieren wist Cleeng kapitaal op te halen bij een groep investeerders, aangevoerd door Pascal Cagni, een ex-topmanager van Apple in Europa. Cagni heeft zich na zijn aangekondigde vertrek bij Apple afgelopen mei opgeworpen als durfkapitalist voor internetstart-ups.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-28T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.