Vivenda draait overname Q4Group terug

Dit artikel delen:
Overname

De beursgenoteerde multimediaonderneming Vivenda Media Groep draait zijn overname van Q4Group volledig terug. De aandelen van de webbouwer zijn inmiddels teruggeleverd aan de voormalige eigenaar, Q4Investments. Dit is een van de maatregelen die Vivenda neemt om financiële problemen het hoofd te bieden.

Vivenda maakte het terugdraaien van de overname van de Q4Group bekend in een zogeheten trading update, een bericht over de financiële gang van zaken bij het bedrijf. Vivenda boekte in de eerste negen maanden van 2012 een omzet van 0,9 miljoen euro. Dat is een daling met een kwart ten opzichte van de 1,2 miljoen euro omzet in dezelfde periode in 2011.

De omzet van dochteronderneming Factotum is in lijn met eerdere kwartalen stabiel gebleven en heeft in het derde kwartaal een positief verdienvermogen (Ebitda) laten zien.

Vivenda worstelt door de terugvallende omzet en de mislukte overname van Q4Group met een lege kas. Deze ‘krappe liquiditeitspositie’, heeft de volledige aandacht van het bestuur, stelt ceo Ron van Veldhoven in een uiterst kort persbericht. Bijgestaan door externe adviseurs zoekt het bestuur naar mogelijkheden het bedrijf overeind te houden. ‘Daarbij wordt geen enkele optie uitgesloten’, stelt Van Veldhoven.

Roerige tijd

Vivenda heeft een roerige tijd achter de rug, waarin de overname van de Q4Group een hoofdrol speelt. De overname werd op 9 mei 2012 bekend gemaakt. Directeur Martin van der Linden van Q4Group trad op 2 augustus 2012 als chief operations officer toe tot de Vivenda-directie. De betaling voor de overname werd begin november opgeschort, waarna de minderheidsdeelneming Mad Cap Technology uit de overname werd terugverkocht aan voormalig eigenaar Van der Linden.

Enkele dagen later liet Vivenda weten de overnameprijs voor de Q4Group te verlagen naar zes ton. In ruil daarvoor werden twee werkmaatschappijen teruggeleverd aan Adisa Management, waar Van der Linden de directie voert. Die vroeg vervolgens het faillissement aan van Vivenda, op grond van een salarisvordering van zo’n veertigduizend euro. Onlangs maakte Vivenda bekend dat het geschil hierover is bijgelegd en dat Van der Linden de faillissementsaanvraag heeft ingetrokken. Uiteindelijk is dus besloten de complete overname terug te draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T09:45:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.