Belegger Schaaij investeert in en adviseert Vivenda

Failliet

De beursgenoteerde multimediaonderneming Vivenda Media Groep heeft beleggingsadviseur Geert Schaaij aangetrokken als extern adviseur. De adviseur moet helpen een strategie op te stellen gericht op overleven. Schaaij is oprichter en directeur van het beleggingsadviesbureau Beursgenoten. Hij heeft per 10 december 2012 ook een belang in VMG verworven.

Beleggingsadviseur Geert Schaaij uit Tynaarlo is sinds 1986 actief als vermogensbeheerder en beleggingsadviseur. Hij is oprichter en directeur van het beleggingsadviesbureau Beursgenoten en schrijft columns voor een aantal beleggingsbladen in Nederland en België. Hij is bekend van tv-optredens in het programma Business Class van Harry Mens. Zijn beleggingstips hebben regelmatig stevige koersstijgingen tot gevolg, wat bekend staat als het Schaaij-effect. In het programma Max & Catherine van Catherine Keyl in 2005 was hij de vaste gast voor financiële onderwerpen.

Schaaij is niet geheel onomstreden. Hij raakte in juli 2006 in opspraak nadat hij in Business Class beddenfabrikant Dico tipte als goede belegging, nadat hij zelf in dit bedrijf had geïnvesteerd. Vervolging door het Openbaar Ministerie na aangifte door de Autoriteit Financiële Markten werd in 2009 afgedaan met een schikking. Begin 2010 werd hij voor een periode van drie jaar geschorst door de keurmerkorganisatie voor financiële dienstverleners DSI.

Kookboek

In 2009 verscheen zijn boek ‘Beleggen met Geert Schaaij’, dat hij graag omschrijft als ‘kookboek voor beleggers’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-10T11:12:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.