Vivenda verkoopt dochter Factotum

Failliet

Het beursgenoteerde multimediaconcern Vivenda Media Groep zal zijn dochteronderneming Factotum overdoen aan een investeringsmaatschappij uit Rotterdam. De opbrengst wordt gebruikt voor het versterken van de krappe liquiditeitspositie. De voorgenomen verkoop moet nog worden goedgekeurd tijdens een extra aandeelhoudersvergadering die binnenkort wordt belegd.

De aandeelhouders van Vivenda zal tijdens deze zogeheten Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders om goedkeuring worden gevraagd. Ook krijgen zij een toelichting op de strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf richt zich nu nog met dochteronderneming Factotum volledig op de levering van software en multimediatoepassingen aan intermediairs in de huizenmarkt. Factotum heeft in het laatste kwartaal 2011 licentieovereenkomsten gesloten met partijen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het heeft de mogelijkheid onderzocht om ook in andere landen actief te worden.

Eerder maakte Vivenda bekend steun te krijgen van investeerder en beursbabbelaar Geert Schaaij bij het uitstippelen van de strategie. Het bedrijf verkeert al langere tijd in financiële problemen. De overname van webbouwer Q4Group in mei 2012 bracht geen soelaas. Die overname werd na veel gehakketak in december 2012 volledig teruggedraaid.

Faillissement

In de tussentijd vroeg de voormalige eigenaar van de Q4group, Martin van der Linden, het faillissement van Vivenda aan. Een bankroet kon door beide partijen worden voorkomen. Van der Linden trok zijn aanvraag voor de behandeling daarvan door de rechtbank in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-14T10:32:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.