KPN zet vaart achter uitrol 4G-netwerk

Dit artikel delen:

KPN biedt vanaf 4 februari 2013 4G-internet aan in Nederland. 4G is als eerste beschikbaar in Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam. De rest van Nederland volgt daarna. KPN verwacht binnen een jaar dat het merendeel van Nederland beschikt over 4G. In de zomer van 2014 is 4G bij KPN landelijk beschikbaar.

Voor alle zakelijke klanten van KPN komt 4G beschikbaar op smartphones, laptops en tablets. De bestaande zakelijke smartphone-abonnementen BedrijfsBundel, BedrijfsFlexibel en BedrijfsOnbeperkt worden uitgebreid met nieuwe 4G-varianten vanaf 1000 MB. De prijzen van de nieuwe 4G-smartphone-abonnementen zijn gelijk aan de huidige 3G-varianten.

Naast de smartphone-abonnementen worden ook de laptop-/tabletabonnementen uitgebreid met nieuwe 4G-varianten vanaf 3000 MB. Zakelijke klanten zijn vrij om op elk gewenst moment over te stappen op één van deze abonnementen en kunnen ook gedurende hun contract de overstap maken naar 4G.

Nederland vooruithelpen

‘We doen iets wat door velen als onmogelijk werd beschouwd’, meent Eric Kuisch, directeur Netwerk bij KPN. ‘Wij zorgen ervoor dat Nederland in de tweede helft van volgend jaar al over een landelijk dekkend 4G-netwerk beschikt. En dan bedoelen we ook écht landelijk: van de grote steden tot de kleine dorpen. Dat doen wij in één vloeiende beweging over Nederland, te starten vanuit Amsterdam en de noordelijke Randstad naar de rest van Nederland. Overal waar je nu al met KPN kunt bellen, zorgen wij voor supersnel mobiel internet.’

‘Wij willen investeren in een topinfrastructuur, omdat we hiermee Nederland vooruithelpen’, zegt John van Vianen, directeur Zakelijke Markt bij KPN. ‘Nederland is internationaal concurrerend in productiviteit en innovatie, aantrekkelijk als vestigingslocatie voor bedrijven en heeft een bevolking die gewend is met de nieuwste technologie te werken. Daarom willen wij 4G snel op de Nederlandse markt brengen. Een week na de veiling zijn de benodigde frequenties al in gebruik genomen om te testen en we introduceren onze diensten binnen twee maanden nadat duidelijk werd welke uitkomst de veiling bracht.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

LTE/GSM=50Mbit/s/30Kbit/s.... dus LTE is ~1500 keer "sneller" dan GSM. Dan kan daar waar KTE is ook meteen het GSM-net afgebouwd worden, het is tenslotte een zandpad naast een 4 baans snelweg geworden...

Interessant is om iets te vernemen over de tarieven. Het lijkt me dat bij een uitrol ook de tarieven bekend zouden moeten zijn, anders kunnen er geen abo's tenslotte van LTE gebruik maken.

Eindelijk. Ik ben benieuwd waarom het zo lang heeft moeten duren, waardoor we nu een achterstand hebben op dit gebied. Zelfs in Kenia is men al 3 jaar geleden begonnen.

KPN rolt voortvarend als ze zijn (Chapeau!) 4G uit in de 800MHz-band, in tegenstelling tot de T-Mobile banden 1800MHz- en 900MHz. Helaas zijn de T-Mobile frequenties nog niet beschikbaar (v.a. augustus) en die van KPN dus wel. Nu wil het feit dat (in mijn ogen) de lekkerste smartphone; de iPhone 5 en sommige andere toestellen, de KPN band niet ondersteunen... Hoe denken ze hiermee weg te komen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-16T10:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.