VvAA verbetert zorg met smartphones en apps

Zuster

Adviseur voor zorgprofessionals VvAA komt met VvAA mobiel: een initiatief op het gebied van mobile health (m-health) dat een mobiel telefonieabonnement, de grootste database voor (medische) apps en een platform voor kennisdeling van zorgprofessionals combineert. De dienst is ontwikkeld voor en door leden van VvAA, dat ruim 110.000 professionals in de Nederlandse zorg als lid heeft.

De zorg staat aan de vooravond van een mobiele revolutie. Een ontwikkeling waarin smartphones en apps de nieuwe instrumenten zijn om de zorg te verbeteren. De meerderheid van de zorgprofessionals is echter nog terughoudend met het inzetten van nieuwe communicatietechnologieën. Daarom heeft VvAA in samenwerking met zijn leden een mobiel telefonieabonnement ontwikkeld en brengt het daaraan gekoppeld een overzicht van medische apps.

M-health en e-health

‘VvAA begon in 1924 als vereniging voor (auto)mobiele artsen’, zegt Richard Faas, innovatiemanager van VvAA en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van VvAA mobiel. ‘Inmiddels staan we aan het begin van een nieuwe mobiele revolutie in de zorg met toepassingen in m-health en e-health. Smartphones, tablets en apps worden steeds vaker gebruikt als instrumenten om de zorg te verbeteren. Zorgprofessionals die met deze mobiele toepassingen werken, moeten kunnen vertrouwen op hun mobiele uitrusting.’

VvAA mobiel biedt de maximaal mogelijke datasnelheid, snelle vervanging bij ongelukken en dienstverlening. VvAA mobiel maakt gebruik van het netwerk van KPN en biedt binnen en buiten de bundel hetzelfde tarief. Gaat er iets mis waardoor de zogverlener geen apps meer kan raadplegen of de laatste protocollen en richtlijnen niet meer kan downloaden om de patiënt te ondersteunen, dan ontvangen hij binnen vier uur een vervangend toestel.

Database Arts en Apps

Gebruikers van VvAA mobiel krijgen direct toegang tot Arts en Apps. Arts en Apps biedt, gecategoriseerd per vakgebied, een uitgebreid overzicht van medische apps. De database Arts en Apps is op korte termijn ook op het online podium van de KNMG, Artsennet.nl te raadplegen. Zo blijven alle zorgprofessionals van Nederland direct via hun smartphone en online gemakkelijk op de hoogte van relevante apps op hun vakgebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-31T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.