Ruim 1000 lezers willen HP ElitePad reviewen

HP ElitePad 900

De redactie van Computable heeft meer dan duizend aanmeldingen binnen gekregen van lezers die de HP ElitePad willen uitproberen. Slechts vijf van hen zullen de zakelijke tablet toebedeeld krijgen, waarna zij hem twee weken mogen gaan uitproberen. Daarbij is het wel de voorwaarde dat de ElitePad in een zakelijke omgeving wordt getest. Voor het schrijven van een review mogen zij het apparaat houden.

De komende dagen worden de vijf reviewers geselecteerd. Uiterlijk 13 juni 2013 worden zij op de hoogte gebracht van hun deelname. De tablets worden met een korte uitleg en instructie door de Computable-redactie en productexperts van HP aan de vijf recensenten uitgereikt tijdens een lunchbijeenkomst bij Computable in Amsterdam-Noord op 20 juni 2013. De recensies dienen twee weken na ontvangst van de tablet bij de Computable-redactie binnen zijn.

HP ElitePad

De HP ElitePad is 9,2 millimeter dik en weegt 630 gram. De tablet heeft 64 GB aan opslagcapaciteit en beschikt over een camera van acht megapixels. Het scherm is 10,1 inch, wat neerkomt op een diagonaal van 25,7 centimeter. Dit scherm is uitgerust met Corning Gorilla Glass 2 tegen krassen. Ook de aluminium behuizing is zo ontwikkeld dat het tegen een stootje kan.

Het 10,1 inch scherm heeft een displayverhouding van 16:10 waardoor minder scrollen nodig is. Het touchscreen ondersteunt pen of input via stemgeluid. De HP ElitePad is uitgerust met extra stroomvoorzieningen. Met de Expansion Jacket en een extra Jacket-accu kan de hele dag gewerkt worden zonder de zorgen over opnieuw opladen. De tablet kan op kantoor gekoppeld worden waardoor het een desktop-pc wordt. Met de HP ElitePad Expansion Suite kan de zakelijke tablet worden uitgebreid tot een complete business.

HP biedt ondersteuning voor bestaande zakelijke applicaties en voor branchespecifieke software en hardware. De HP ElitePad is aan te passen aan de manier waarop deze wordt gebruikt. De tablet biedt professionele bescherming tegen virusaanvallen en andere dreigingen met HP Client Security, HP BIOS Protection en Microsoft Defender 3.5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat verstaan jullie onder een zakelijke omgeving?
Dat het apparaat in een AD-omgeving wordt gebruikt?
Of dat er zakelijke dingen mee gedaan worden als Word, Excel, Powerpoint en mail gebruiken?

99 procent van bedrijven is nog niet klaar met het ondersteunen/aanpassen/aanbieden van hun applicatielandschap en ict-diensten voor het werken op een tablet. Welke resultaten verwacht HP van deze actie dan?

Titel klopt niet helemaal, moet zijn: 'Ruim 1000 lezers willen gratis HP ElitePad'. We blijven Nederlanders.

Jasper slaat de spijker op zijn kop, en zoals Reza Sarshar al aangeeft zullen niet veel mensen van de aangemelde duizend een werkelijk goede evaluatie kunnen uitvoeren.
Ikzelf bijvoorbeeld maak gebruik van een zakelijk netwerk waarin voor Microsoft weinig plaats is. Wetende dat HP echt niet geïnteresseerd is in een evaluatie die wat anders doet dan de rest van de wereld doet, heb ik mij dan ook maar niet aangemeld, hoe boeren-Hollands ik ook mag zijn.

Ik heb ook op deze review ingeschreven, ik ben namelijk zeer benieuwd naar de toepassing van deze tablet in het onderwijs.

Ik kijk met stijgende verbazing naar het feit dat er nog steeds geen goede Windows-georiënteerde tablet beschikbaar is, terwijl Apple en Google (met o.a. het Chromebook) serieus deze markt, van toekomstige klanten (ik doel op de leerlingen in het Voortgezet Onderwijs) bestieren.

De enige serieuze Windows-tablet is de Acer Iconia. Enkele grote scholen, waaronder het Were Di te Valkenswaard, gaan deze machine bij 550 brugklasleerlingen inzetten. Toch is er kritiek, want Acer roept niet echt warme gevoelens op bij de gemiddelde gebruiker.

Juist ook daarom ben ik zeer benieuwd naar deze machine van HP. Immers, HP is een groot merk en zou de kritische gebruikersmassa wellicht wel kunnen overhalen.

Ik hoop zelf een dergelijke machine te kunnen testen en deze met een onderwijsblik te bekijken, als dat niet lukt zal ik me verdiepen in de recensies.

Beste Armand,
In je reactie zie ik helaas geen antwoord op mijn vragen. Als je een tablet met Windows of een ander OS erop krijgt, is het applicatielandschap in je branche/bedrijf dan al geschikt gemaakt voor dit device? Ik heb het niet over het aantal applicaties dat door een webbrowser en via externe leveranciers aangeboden wordt. Als je je device met die webapplicaties wilt testen, dan maakt het niet uit of je een Microsoft-, Google- of Apple-device krijgt, ze hebben allemaal een webbrowser die min of meer op elkaar lijken.

In Jip & Janneke-taal, als je twee auto's wilt testen, dan zet je hen op dezelfde weg (soms naast elkaar) en in dezelfde omgeving (niet één in de woestijn en andere op een mooie snelweg).

En nog een tip, als je het over Google Chrome hebt, probeer dat te vergelijken met een gelijkwaardige device. Google Chrome is meestal een device met een browser die afhankelijk is van een internetverbinding, meer niet! En als je een Google Chrome met wat meer interne capaciteit wil om offline te kunnen werken(in het geval dat je geen internetverbinding hebt) dan praat je over andere kosten/bedragen waarmee je in wat hogere catagorie van Microsoft en Apple terecht komt! Kortom probeer appels met peren te vergelijken.

@Reza

Ik zou het nog scherper willen stellen: als ik heel de dag achter de computer zit te programmeren, documenten te schrijven of data in te voeren (om maar enkele toepassingen te noemen) acht ik een tablet compleet ongeschikt.
Simpelweg omdat een tablet geen fatsoenlijk toetsenbord heeft en het toetsenbord wat er op zit te klein is voor mijn handen om lekker te tikken.

Dus nog onafhankelijk van het platform en al dan niet tablet-geschikt zijn van mijn werkomgeving, is het werken met een tablet in de bedrijfsomgevingen waar ik altijd gewerkt heb schier onmogelijk.

@PaVaKe: er zijn best mogelijkheden om een tablet in de bedrijfsomgeving te gebruiken. Ik gebruik nu een iPad met keyboard waar ik met OneNote bij elke bespreking aantekeningen maak. Vanwege de beperkte mogelijkheden van OneNote op de iPad werk ik het nog verder uit op een laptop. Die stap zou ik zeer graag overslaan, maar ik heb het nog nergens gezien. Windows 8 op een tablet lijkt me precies dat invullen.

@Leen

Je reactie doet me denken aan een cartoon die ik een tijdje geleden gezien heb.

Persoon A laat vol trots zien aan persoon B dat hij een tablet heeft met docking station, toetsenbord, muis, scherm enz.
Goh zegt B, heb ik ook, maar dan geïntegreerd, en pakt z'n laptop uit z'n tas...

@PaVaKe: Leuk dat je het antwoord zo opvat, maar misschien ga je even in op je eigen vraag? Het ging dacht ik over jouw mening over tablets...

@Leen:
Hoe komt het dat je je werk verder op een laptop voort moet zetten? Zijn de bedrijfsapplicaties nog niet geschikt gemaakt voor het werken op een tablet? Zo niet hoe zou je in zo`n omgeving bijvoorbeeld een tablet van HP kunnen testen?

Ps. als ik het over geschikt maken van bedrijfsapplicaties voor op tablet dan heb ik het niet over het toegang geven tot je bedrijfsapplicaties via een Citrix-client op je tablet!

@Leen

Kijk ik naar het door jou geschetste scenario, dan is de tablet (mijns inziens) dus niet geschikt.
- je moet een toetsenbord meenemen om een beetje handig je gegevens in te kunnen voeren blijkbaar
- vervolgens moet je het ook nog verder uitwerken op een laptop

Misschien denk ik dan even te kort door de bocht, maar is het dan niet handiger om meteen je laptop mee te nemen?

Kijk we zijn weer terug op het punt waarom het gaat. Inderdaad: de tablets die ik tot nu toe in handen heb gehad zijn m.i. NIET geschikt voor gebruik in MIJN werkzaamheden, ik heb tot nu toe altijd een Windows-machine nodig gehad voor het afhandelen van de laatste dingen. Zowel Apple met iOS als Google met Android schieten te kort. Ik weet uiteraard niet of dat voor iedereen geldt. Maar dat is dus de reden dat ik Windows 8 Pro op een tablet wel een kans zou willen geven. Want bijna alles wat ik gebruik heeft wel een link met Microsoft-middelen zoals Exchange, Office, Sharepoint, Lync etc.

@Leen

Het geschikt zijn van een tablet draait om twee dingen:
- 'jouw' argumenten, zijnde de beschikbare applicaties/interfaces
- 'mijn' argumenten, zijnde de praktische kant van langdurig toetsenbord en beeldschermwerk.

Beide moeten voldoen wil het gebruik van een tablet haar vruchten afwerpen.

beste Reza, Leen en Pa Va Ke,

Dank voor jullie reactie. Ik ben werkzaam op het Valuascollege te Venlo en we zijn actief bezig de iPad in het onderwijs in te bouwen. Jullie kritiek aangaande het feit dat de iPad geen productiemachine is, kan ik alleen maar onderstrepen. Het commentaar op de Google Chromebook onderstreep ik ook.

Echter, in het onderwijs speelt niet zozeer de toegang tot het internet een rol maar wel drie simpele feiten:
1) De leerlingen hebben een Office-achtige omgeving nodig om te kunnen werken, Google Docs is een prima alternatief.
2) Leerlingen moeten in de ELO van Magister kunnen en
3) Er moeten onderwijsapplicaties beschikbaar zijn en dat allemaal tegen een aantrekkelijke prijs.

Het behoeft nog onderzoek maar de Chromebook lijkt hier wel aan te voldoen allemaal.

Toch zijn verreweg de meeste scholen Microsoft-georiënteerd en wanneer de reus uit Redmond nu eens echt over de brug komt met een handzame machine, die kinderen gemakkelijk in hun tas kunnen vervoeren, die weinig tot geen technische uitval heeft (zoals de iPad) en er talloze onderwijsapps beschikbaar zouden zijn met een MS Office-omgeving, dan kan de opgelopen achterstand in de markt zomaar worden ingelopen.

En juist hierom heb ik mateloos grote interesse in deze HP-machine! Zou deze machine de oplossing kunnen zijn?

@ Redactie,

Wie gaan deze machines testen en wat was hun argumentatie?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-05T10:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.