Incit, Kana en Zig bouwen website Duwo

Dit artikel delen:

De it-bedrijven Kana/Trinicom, Zig Websoftware en het Zweedse Incit hebben samen de bouw en technische basis verzorgt voor een nieuwe website van studentenhuisvester Duwo. De website regelt de woningverdeling, waarbij huurders voor het eerst volledig online hun huurovereenkomst kunnen afsluiten. Duwo stelt studenten in staat al hun huurzaken digitaal af te handelen. Binnen de volkshuisvesting is volgens Incit een dergelijk concept compleet nieuw.

Duwo nam de bedrijven in de arm omdat de organisatie zijn woningverhuur grondig wilde moderniseren op een manier die goed aansluit bij de doelgroep. Tegelijkertijd wilde de studentenhuisvester de bedrijfslasten reduceren zonder de kwaliteit van de dienstverlening aan te tasten. Online service is dan een goede oplossing.

Kana en Zig Websoftware

Het nieuwe systeem bestaat uit de website, een huurdersportaal, een klantcontactcentrum en een kennisbank. Het klantcontactcentrum en de kennisbank werden gerealiseerd door Kana en de website en het huurdersportaal door Zig Websoftware. Kana biedt klantenservice-oplossingen voor grote en middelgrote organisaties, die zorgen voor een lagere verwerkingstijd, hogere oplossingspercentages en meer klanttevredenheid.

Zig Websoftware is gespecialiseerd in internetoplossingen voor woningcorporaties. Het bedrijf biedt geïntegreerde weboplossingen, waarmee woningcorporaties slimmer kunnen samenwerken, zowel met huurders en woningzoekenden als onderling.

Incit met Xpand

Voor het primair systeem, dat informatie uitwisselt van en naar de website, ging Duwo in zee met het Zweedse bedrijf Incit, dat het financieel- en vastgoedbeheersysteem Xpand levert. Incit heeft vestigingen in Zweden, Nederland en Noorwegen en voerde Xpand al in bij ruim vierhonderd bedrijven, die actief zijn in zowel maatschappelijk, institutioneel als commercieel vastgoed. Het systeem heeft een open karakter waardoor realtime koppelingen mogelijk zijn. Duwo koos Xpand ook vanwege de concurrerende prijs/prestatieverhouding. Daarnaast bleek de implementatietijd van Xpand korter dan bij andere systemen, iets dat voor Duwo van groot belang was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-21T11:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.