The Bean Machine lijft failliet Starsale in

Dit artikel delen:
Failliet

Het in 2007 opgerichte Enschedese software- en internetbureau The Bean Machine heeft alle activiteiten, contracten en personeel van het failliete Starsale uit Hengelo overgenomen. Starsale bouwde websites en leverde advies over sociale media. De nieuwe organisatie telt zo'n twintig man. De directie bestaat uit commercieel directeur Erik Smit, oud-leidinggevende van Starsale, en Peter Bakker, directeur bij The Bean Machine, die technisch directeur wordt.

Volgens mededirecteur Peter Bakker past de overname van de failliete boedel van Starsale goed bij de groei van The Bean Machine. Het bedrijf heeft extra menskracht nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, met name in de zorgsector. Ook komt met het personeel van Starsale extra kennis binnen op het gebied van PHP en de Java-webportal-tool van Magic Software. Bovendien vormt het klantenportfolio van Starsale een mooie aanvulling op dat van The Bean Machine, aldus Bakker.

Volgens Bakker heeft de recessie te lang geduurd voor Starsale om overeind te blijven. Het bedrijf was voor faillissement al gereorganiseerd; het kostenniveau was na het bankroet op een voor The Bean Machine acceptabel niveau gekomen om de boedel over te nemen. De werknemer van Starsale komen ook in het pand van The Bean Machine in Enschede te werken.

Helderberg

The Bean Machine ontwikkelt webapplicaties op basis van een Agile-aanpak (Scrum) en met behulp van Java- , PHP- en Ruby on Rails-technologie. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door online boekhouder Helderberg. Dat bureau ging echter in april 2012 failliet, waarna The Bean Machine weer op eigen benen kwam te staan. 'Een geluk bij een ongeluk was dat de overname nog niet helemaal was afgerond', vertelt Bakker. Ook Helderberg zou nog doorstarten in afgeslankte vorm maar daar is tot op heden weinig meer over gehoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het kan niet zo zijn dat deze overname ook onze licenties betreft. Onze licenties zijn op deze wijze namelijk niet overdraagbaar.

@ John Verwaaijen;
- Ten eerste: zo'n reactie plaats je niet publiekelijk als je een samenwerking hebt, wat ik opmaak uit jouw reactie.
- Ten tweede: met wie heb jij een licentie dan? Starsale? Die zijn namelijk failliet begrijp ik. Daarmee komen hun verplichtingen bij de concurrente vorderingen terecht.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-25T11:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.