KPN grijpt hard in bij XS4all en schrapt 60 FTE

Dit artikel delen:

Ict-leverancier KPN grijpt hard in bij XS4all en schrapt een derde van het totaal aantal arbeidsplaatsen bij zijn internetdochter. In totaal verdwijnen er zestig arbeidsplaatsen (fte) bij de internetprovider. Doel is om met een plattere, meer wendbare organisatie sneller in te kunnen spelen op de veranderende marktomstandigheden. Gedwongen ontslagen worden hierbij niet uitgesloten.

Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen zal in eerste instantie gaan via natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. KPN en XS4all kunnen echter niet uitsluiten dat er ook mensen met vast contract het bedrijf moeten verlaten. Vandaag, 27 juni 2013, zijn alle medewerkers ingelicht. Tevens zijn de ondernemingsraad en vakbonden geïnformeerd.

Met deze ingreep wil KPN de internet provider weer optimaal georganiseerd krijgen en gericht op groei. Daarbij wordt teruggegrepen op de aspecten die XS4all twintig jaar geleden ook al aanhing: focus op de klant en uitmuntende service. Daarbij komen innovatie en digitale vrijheid weer hoog in het vaandel te staan.

Voorstel bij ondernemingsraad

'Bij XS4all werkt een hele hechte groep mensen en deze herinrichting van de organisatie is niet makkelijk voor hen', zegt KPN-woordvoerder Patricia Hijsterborg. 'Daarom voeren wij voor hen even het commentaar. De markt is ontzettend aan het veranderen waardoor we XS4all wel moeten aanpassen. Met de ingreep wordt de organisatie platter, meer wendbaar en krijgen we weer kortere lijnen. Op dit moment ligt het voorstel bij de ondernemingsraad en zij gaan zich er nog over buigen. We geven hen de tijd om dit te beoordelen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, ik ben best tevreden over XS4All maar het was me inmiddels wel duidelijk dat dit bedrijf nu in handen is van de PTT.

Waarom de PTT eerst de tevreden en goed betalende klant tot andere keuzezsmoet drijven door zich met de internals van een goedlopend bedrijf te bemoeien

Als KPN zich ook eens ging focussen op de klant en de samenwerking tussen haar eigen dochters eens werkelijk ging verbeteren, dan zou XS4ALL wellicht opnieuw de beste provider van NL kunnen worden. Ik heb als klant van XS4ALL 3 maanden zonder Internet gezeten, omdat KPN weigerde te luisteren naar wat ik, als XS4ALL-klant te zeggen had. Reden: fysieke fout door KPN monteurs.

XS4all begon de laatste tijd met zijn gladde campagnes steeds meer te lijken op de andere grote internetboeren. Hopelijk gaan ze nu weer terug naar hun roots: van en voor nerds.

Helemaal eens met Pascal. Ik ben al sinds het eerste uur klant bij XS4ALL. Het is weer het zoveelste voorbeeld dat groei met name voordelen biedt voor die andere groep mensen. En daarmee bedoel ik dan even niet de klant.

KPN moet eens goed gaan nadenken wat het service niveau is wat ze momenteel bieden aan klanten. Lange wachtrijen, geen antwoorden op mails, en facturatieprocessen welke verkeerd lopen waardoor er bij bv alle digitenne klanten afgelopen maand ongeveer 7 euro teveel is afgeschreven.

Volgens mij is XS4ALL het laatste waar KPN zich zorgen om zou moeten maken.

Als KPN hetzelfde niveau van dienstverlening haalt als XS4ALL is er al heel veel gewonnen!

Dat is niet alleen schrikken voor de medewerkers maar ook voor hun klanten. Als de dienstverlening ook maar een beetje op die van KPN gaat lijken ben ik met al m'n aansluitingen weg.

Hopelijk starten de 'overtollige medewerkers' een XS4ALL Versie 2. Ik ga als klant dan mee over!

Zo zie je maar weer, al die fusies en overnames, het wordt er nooit beter van.

"Daarom voeren wij voor hen even het commentaar."

Hmm, dat geeft te denken over de vrijheid die XS4ALL zelf nog heeft.

Wij zijn met ons bedrijfje al heel lang klant van XS4ALL. Ik neem aan dat XS4ALL minstens even goede service blijft bieden en dat de mensen die snappen hoe alles werkt en de mensen die uitvogelen hoe alles nog beter kan werken niet wegbezuinigd worden. Want ik ben klant van XS4ALL vanwege de goede service en de goede kwaliteit van de diensten. Dat soort aspecten van de bedrijfsvoering zijn alleen mogelijk als XS4ALL zelf nog vrijheid van handelen heeft.

Tja, en nu Ziggo ook nog eens een groot deel van Nederland dekt met (voor Ziggo klanten gratis) Wifi hotspots, is het best lastig om als provider sterk te blijven.

Ik weet niet hoe het voor andere klanten is, maar de laatste jaren heb ik niet 1 storing gehad bij Ziggo en dan is er dus geen enkele prikkel om uberhaupt over te stappen.

Wel sterkte voor als je bij XS4All werkt, dat moet een bittere pil zijn.

Ik ben ook al jaren klant van XS4All en zeer tevreden, sinds kort ook alles-in-1. Als ik ook maar enigszins merk dat de kwaliteit of deskundigheid van de medewerkers afneemt ben ik vertrokken. Het voorstel van Ge voor een XS4All versie 2 ondersteun ik van harte! KPN bezint eer ge begint!

Ik ben voor het commentaar van Bart, daarom mijn voorstel om xs4all te veranderen in xs4nerds. Met de prima technische ondersteuning en een goed netwerk is xs4all voor mij al jaren een gegeven. KPN zou zich hier niet mee moeten bemoeien.
Het schrappen van TV reclames lijkt mij geen probleem en beoogde zucht naar groei hoeft niet, blijft maar lekker niche speler, maar innoveer sneller XS4ALL.

'Bij XS4all werkt een hele hechte groep mensen

wat een bullshit. Groepje randstad medewerkers die als slaaf worden gebruikt.!

@lekkervoorze. Mijn man werkt nu 3 jaar voor Xs4All. Een harde werker met hart voor de zaak en zijn klanten. Als vader van 4 kinderen waarvan de 4de verwacht wordt in September , is dit een echte stress situatie. Oordeel niet te snel zou ik zeggen.

XS4ALL kenmerkt zich voor mij als een provider die mij nooit in de weg zit. Dat is ontzettend veel waard.

Het zou kunnen dat KPN in deze financiëel barre tijden alleen naar de pegels op korte termijn kijkt en denkt: na ons de zondvloed. Het zou ook zomaar kunnen dat er binnen de KPN nu een fractie aan het woord is die een kans ziet om die nare hackers eindelijk een kop kleiner te maken. Dat soort fossiele sentimenten kunnen in (te) grote bedrijven en organisaties lang doorzieken.....

Volgens mij is dit een financieel verhaal. Hoe vervelend dit ook is voor alle partijen. Als de betalende klant wegblijft doordat de diensten niet genoeg een onderscheidend vermogen hebben tov andere aanbieders of de prijzen ergens anders lager zijn cq de markt veranderd, lees men gaat naar kabel, dan gebeuren deze dingen.

Categorie 'reorganisatie zonder ontslagen' oftewel inkrimpen omdat er niet genoeg verdiend wordt. Jammer dat weer een korte termijn beslissing wordt gemaakt. Snijden in de mensen is snijden in de kwaliteit en voor mij als klant vooral bereikbaarheid van de dienstverlening. Het begin van het einde, prijs/kwaliteitverhouding gaat scheef, en klanten lopen weg. Gevolg : nog meer snijden. Jammer, Jammer , Jammer. Xs4all was een van de toonaangevende providers, en die titel raken ze nu voor altijd kwijt.

Xs4all is al heel lang niet meer wat het geweest is.

twee maanden moeten wachten tot glasvezel werkte.. Ondertussen wel factureren.. 10 keer moeten bellen om dat terug te krijgen.
heel lang ellendig verhaal.. Pas bij faxen ingebrekestelling kwamen ze in actie.. Klantgericht.. Echt niet

poppenkast is het.. Terend op het oude imago.

of zou het zo zijn dat de gaten die KPN in haar eigen budget trekt een beetje gevuld moeten gaan worden door een "dochter" van ze????

Mensen ontslaan om de service beter te maken!?,....Gaat hem niet worden.

Mensen ontslaan om de service beter te maken!?...lol er is straks helemaal geen service meer.
De kpn/mexico baas laat xs4all gewoon een langzame dood sterven en de 200.000 hostingklantjes zijn natuurlijk peanuts en als je die de komende jaren kwijt raakt is dat allang ingecalculeerd in het verlies.
KPN denkt met xs4all het zelfde geintje te flikken als met telfort wat helaas niet gaat lukken...

Helaas heb ik afgelopen jaar ook moeten constateren dat xs4all geen enkele service meer naar de klanten bied, maar wel een toptarief factureerde. Sinds ik ook IPTV afnam (dus overging van ADSL2 naar VDSL) deed mijn telefoon het niet goed meer. Ruis, storingen, spontaan afbrekende gesprekken. Werkelijk alles geprobeerd, van splitter kastje vervangen, telefoon vervangen, modem-vervangen, noem maar op. Elke helpdeskmedewerker had weer een ander verhaal, heb alle adviezen opgevolgd, niets werkte. Ik heb het maar laten zitten, mijn tijd uitgezeten en nu eindelijk, na vijftien jaar klant geweest te zijn, ben ik van de ellende af.

Zit nu bij Ziggo, alles werkt en is nog goedkoper ook. Dat Xs4all nu zoveel klanten aan het verliezen is, zodat er mensen uitmoeten, tja, dan had je die klanten maar niet in de kou moeten laten staan toen ze hulp vroegen!

LOL daarbij komen innovatie (welke vraag ik mij af, staat beetje stil daar) en internet vrijheid, hebben ze al heel lang naaast zich neergelegd ze ontslaan namelijk medewerkers voor een post oip een topic anoniem gedaan en door de webmaster ip bekend gemaakt. Principes in de prullenbak zul je bedoelen.

Ben ik de enige die het "positieve" plattere organisatie lees?

Als dat management er tussen uit gehaald wordt, is er misschien weer ruimte voor kwaliteit?

Dus 60 werkplekken was 1 derde van de gehele organisatie van XS4ALL? Met een beetje rekenen kom ik dan uit op voorheen 180 mensen, en nu dus 120 mensen die samen XS4ALL vormen... Eerlijk gezegd vindt ik 180 al niet veel hoor.
XS4ALL begon indertijd als een integer bedrijf met meer "knowhow" per werknemer dan de meeste concurrenten in hun voltallige personeel hadden zitten. Uitstekende service.
Nu is het nog steeds niet slecht, maar toch merkbaar iets minder, en zodra ze te veel op moeder KPN gaan lijken verhuis ik ook linea recta al mijn diensten naar Solcon of Zeelandnet, of weten jullie toevallig nog een beter plan B?
En zoals ik in een andere reactie hier zag staan: ja, ik ga ook mee als klant als de mensen van XS4ALL zouden besluiten onder een nieuwe naam onafhankelijk verder te gaan. Dan kan de initiatiefnemer hier nu dus alvast koppen gaan tellen... ;)

Na de recente problemen met het bellen naar het buitenland viel mij op dat de service erg slecht is geworden. (Wij konden 3 dagen niet naar Amerika bellen.) Het gros van de helpdesk medewerkers interesseerde het niets. Wij hadden gewoon pech. De service leek verdacht veel op de huidige kpn. Ik moet hier wel de kanttekening bij maken dat mijn ervaring met ziggo niet veel beter is. Het is nu weekeind en hoop dat wij Amerika weer kunnen bellen. Volgende week eerst een claim neerleggen bij xs4all, dan overstap naar ziggo regelen en daarna onze klanten adviseren en ondersteunen in het overstappen naar ziggo.
Wel raar om na zoveel jaar in de steek gelaten te worden door xs4all. Moet me zelf telkens herinneren dat het nu de kpn is. Dus voor onze mobielen abonnementen moet ik ook nog een andere provider zoeken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-27T11:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.