Breedbandgebruikers laten mogelijkheden onbenut

Dit artikel delen:

De meeste Nederlanders die beschikken over breedband zijn zich niet bewust van de mogelijkheden die breedband biedt. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research in opdracht van Planet Internet.

Het onderzoek is in januari 2005 online uitgevoerd onder 550 mensen met een breedbandabonnement (55 procent adsl, 45 procent kabel). De resultaten zijn volgens Blauw representatief voor de totale Nederlandse breedbandpopulatie.

 

Volgens Blauw Research is 86 procent van de breedbandgebruikers niet of niet goed op de hoogte van het feit dat zij achter de pc op interactieve wijze een taal kunnen leren. 56 procent is niet of niet goed bekend met de mogelijkheid via internet het journaal te bekijken. Ook is 64 procent er nauwelijks van op de hoogte dat via internet radio te beluisteren is (zonder reclame) en 82 procent heeft er geen idee van dat via de pc ook direct films te bekijken zijn.

Toepassingen als het online spelen van games en het downloaden van muziek blijken bekender onder de breedbandgebruikers. Echter, een groot deel realiseert zich niet dat hij hier zelf met zijn huidige breedbandverbinding gebruik van kan maken. Zo denkt 24 procent geen gebruik te kunnen maken van onbeperkt online games spelen en 12 procent niet van het samenstellen en downloaden van favoriete muziekalbums.

Van alle breedbandgebruikers geeft 39 procent aan behoefte te hebben aan voorlichting van de provider op het gebied van contentdiensten. Voor 58 procent geldt dat de respondenten meer tevreden zouden zijn over hun abonnement indien ze van hun provider uitleg/voorlichting op het gebied van contentdiensten zouden krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat dacht je van telefonie via het internet. Als je een head set koopt kun je via de kabel ook nog gratis telefoneren. Ik heb dat zelf onderzocht, maar de kennis is niet altijd bij iedereen aanwezig wat het gebruik van internet betreft: inderdaad de provider moet daarop inspelen. Goed voor de concurentie.

ik vindt dat het wat betreft de voorlichting door de provider allemaal wel mee valt.
als je even de moeite neemt om de startpagina van je provider goed door leest je er van zelf achter komt wat deze je zo allemaal te bieden heeft.
ik althans ben zelf van al deze mogelijkheden op de hoogte maar ook ik ben niet van alle mogelijkheden op de hoogte,maar om dat nu gelijk je provider te verwijten vindt ik nu ook weer over dreven.
ik zelf ben meer als dik tevreden met wat mijn provider zoal aan service biedt.

Het is eigenlijk maar goed dat niet iedereen deze mogelijkheden kent, stel je voor , providers zouden een groot probleem krijgen met het voldoen aan afdoende capaciteit voor deze opties .Het is nu zelfs al moeizaam om met een gemiddele breedband aansluiting "online streams " te bekijken zonder dat je elke minuut 5 minuten moet wachten tot de bufferstream geladen is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-23T13:12:00.000Z Redactie Computable/Emerce