Vivenda Media Groep wordt afvalverwerker

Dit artikel delen:
Afval

Het is Vivenda Media Groep (VMG) gelukt om zijn beursnotering te verzilveren. Op papier neemt het afvalverwerker Inverko Polymers, onderdeel van de Inverko Groep, over. Echter komt de naam van het mediabedrijf te vervallen en gaat het verder onder Inverko NV. Voor de toekomst zullen waarschijnlijk ook andere onderdelen uit de keten van afvalverwerking worden overgenomen. Inverko is de eerste afvalverwerker op de beurs Euronext Amsterdam.

Het in het Groningse Leek gevestigde Inverko Polymers is al zestien jaar actief in de branche van afvalverwerking en heeft het concept ‘van afval tot eindproduct’ ontwikkeld, waarmee zij een duurzame en volwaardige ketenspeler is geworden in de markt van afvalverwerking. Inverko Polymers realiseerde in 2012 een omzet van ruim tien miljoen euro, met een bruto bedrijfsresultaat van 0,72 miljoen euro.

Vivenda Media Groep is van oorsprong uitgever van (muli)mediaproducten. Met de aankoop van Q4Group in de zomer van 2012 stapte Vivenda ook in de wereld van cloud computing en trad het toe tot de ict-branche.

Goedkeuring vragen

Na wederzijdse afronding van due diligence en het voldoen van de gebruikelijke voorwaarden door beide partijen, zal VMG een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroepen om de acquisitie toe te lichten en goedkeuring te vragen. Tijdens deze vergadering zal aandacht worden geschonken aan de strategie en toekomstplannen van Inverko. Na succesvolle afronding van de overname zal Henk Alssema, oprichter en eigenaar van Inverko, toetreden tot de raad van bestuur van VMG. Na afronding van de overname zal de naam van VMG worden veranderd in Inverko NV.

De overname zal deels worden gefinancierd door een financiering verstrekt door een in Nederland gevestigde financiële instelling en deels door uitgifte van nieuwe aandelen VMG. Dit gebeurt tegen een nominale uitgiftekoers van twintig eurocent per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd met deze zet. Ondernemerschap is het management van de Vivenda Media Groep, in het verleden heette dit RT media en daarvoor newconomy niet te ontzeggen.

De mensen die het indertijd hebben opgezet en door de jaren heen hebben geleid zijn allemaal recentelijk of langer uit beeld, toch staat het buiten kijf dat dit beurs vehicle altijd stappen heeft proberen te maken naar de toekomst, op zeer verschillende wijzen.

En ondernemerschap zullen we altijd blijven toejuichen, kortom, succes met dit nieuwe avontuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-05T10:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.