EC komt met blauwdruk voor e-government in Europa

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft een blauwdruk gepubliceerd over de implementatie van elektronische overheidsdiensten in heel Europa.

Het ’European Interoperability Framework for pan-European eGovernment Services’ (EIF) vormt de basis van de interoperabiliteitsrichtlijnen voor een programma dat grensoverschrijdende samenwerking stimuleert en de formaliteiten tussen openbare overheden vermindert. Dit programma - Interoperable Delivery of European eGovernment Services to public Administrations, Business and Citizens (IDABC) - is bedoeld om de bureaucratische barrières voor toegangsrechten en mogelijkheden in de EU-lidstaten neer te halen.

De Europese Commissie heeft de EIF gepubliceerd na raadpleging van 250 vertegenwoordigers van alle lidstaten van de Europese Unie op de conferentie ’Cross-border eGovernment services for administrations, business and citizens’, die in Brussel werd gehouden. Het verschaft organisatorische, semantische en technische adviezen en leidende beginselen voor samenwerking over de Europese online overheidsdiensten en -middelen.


De IDABC wil de samenwerking tussen de Europese overheden promoten en de administratieve last op migrerende of mobiele arbeiders en bedrijven of toeristen verlichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-24T10:29:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.