VMworld 2013

VMware breidt Horizon Suite uit voor Android

Betere it-ondersteuning van mobiele werknemer

Dit artikel delen:
VMworld 2013

VMware heeft tijdens VMworld 2013 nieuwe mogelijkheden en partnerships aangekondigd waardoor it-afdelingen mobiele werknemers beter kunnen ondersteunen. De uitbreidingen zijn vooral gericht op ondersteuning van Android-telefoons en -applicaties. De combinatie van een nieuwe desktop as a service, VMware Ready-smartphones en geïntegreerd beheer van apparaten en werkplekken maken van de VMware Horizon Suite een compleet platform voor mobiele werknemers.

‘Feitelijk is Horizon Suite een centrale werkomgeving die via een cloudportal te benaderen is’, zegt Ton Hermes, senior systems engineer bij VMware Nederland. ‘We kunnen nu alles in desktopomgevingen als dienst aanbieden. De data kan op een Dropbox-achtige manier worden gedeeld, maar dan vanuit een eigen datacenter. Dropbox is publiek en dat mag niet altijd. Een oplossing uit een eigen datacenter kan daardoor vaak de voorkeur hebben. Daarnaast hou je controle over je data, omdat je kan beheren wat er wel en niet gedeeld mag worden. Bij publieke diensten kan dat niet.’

Desktop as a service

Het faciliteren van mobiele werknemers bestaat uit meer dan alleen de nieuwste mobiele apparaten ondersteunen. Eindgebruikers moeten content kunnen creëren, traditionele applicaties draaien en zaken doen. Hiervoor hebben ze krachtige ‘computing’ nodig. Door traditionele pc’s uit te rusten met virtuele desktops bieden it-beheerders hun eindgebruikers meer mobiliteit en toegang tot bedrijfsdata, applicaties en desktops, zonder af te doen aan controle en beveiliging.

De nieuwe desktop-as-a-service-optie binnen VMware Horizon View biedt organisaties zonder vdi-expertise een transitie naar virtuele desktops. Daarom komt VMware met de nieuwe VMware Horizon View Desktop-as-a-Service op VMware vCloud Hybrid Service. Aan het eind van 2013 krijgen organisaties van elke omvang de mogelijkheid Horizon View te implementeren via de VMware vCloud Hybrid Service. Deze implementatie-optie biedt de it-afdeling een platform voor het verplaatsen van desktops en datacenter workloads naar de cloud, gebruikmakend van dezelfde tools en processen.

Ondersteuning Android en iOS

Het Android-besturingssysteem wordt steeds vaker gebruikt en is er in meerdere versies. Het beheer van geautoriseerde en ongeautoriseerde mobiele apparaten vormt een grote uitdaging voor it-afdelingen. VMware komt daarom met Horizon Workspace 1.5 waarin naast Windows- en online applicatie Android-apps worden ondersteund. Horizon Workspace 1.5 is een geïntegreerde mobile management-oplossing met één workspace met data, applicaties en desktops. Deze oplossing biedt nu ook één geïntegreerde beheerinterface voor de ondersteuning van Android-apparaten met de integratie van VMware Horizon Mobile. ‘We beginnen hiermee eerst in de verenigde Staten’, zegt Hermes. ‘Daarna komt het naar Europa. Er wordt weleens gevraagd waarom wij iOS niet ondersteunen. Dat komt omdat iOS als policy gesloten is. We hadden een versie klaar staan, maar omdat iOS 7 door Apple opengesteld wordt, komen we binnenkort met iOS-ondersteuning.’

De nieuwe VMware Ready-smartphones ondersteunen initiatieven als bring your own device (byod). Dit vereist ondersteuning door de nieuwste smartphones, zodat it-beheerders het inzicht, de controle en beveiliging krijgen die ze willen. De lijst met smartphones die Horizon Workspace ondersteunen, is nu uitgebreid met de Android-telefoons LG G2 (in oktober in Nederland beschikbaar), Motorola Droid-smartphones (Droid Mini, Droid Ultra en Droid Maxx) en HTC One via Verizon Wireless. Deze worden toegevoegd aan de lijst met VMware Ready-apparaten die al op de markt zijn, waaronder LG Intuition, Samsung Galaxy S3 en S4, Droid Razr HD en Razr M by Motorola. Sony en HTC treden verder toe tot de community van mobile partners die apparaten introduceren met dual persona-mogelijkheden. Die zijn enerzijds aantrekkelijk voor consumenten en anderzijds moeten ze beheersbaar zijn door de it-afdeling. Sony verwacht dit jaar nieuwe VMware Ready-smartphones te introduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-29T10:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.