NDIX haalt Interxion binnen als partner

Dit artikel delen:

Datacenter Interxion

NDIX heeft een partnerovereenkomst met datacenterexploitant Interxion uit Schiphol-Rijk gesloten. Voor de Nederlands-Duitse Internet Exchange uit Enschede betekent het contract een versterking van zijn dienstenaanbod in de regio Amsterdam. Klanten kunnen gebruikmaken van de connectiviteit die Interxion levert over een groot gebied, tot in Groot-Brittannië aan toe. Ook zal een deel van de klanten gebruikmaken van de datacenterdiensten van Interxion.

NDIX helpt organisaties om meerdere bedrijfslocaties met elkaar te koppelen tot één bedrijfsnetwerk en om ict-diensten aan te bieden en te gebruiken. Daarvoor koppelen het bedrijf zoveel mogelijk glasvezelinfrastructuren, datacenters en hub’s van verschillende aanbieders aan elkaar, zodat dataverkeer en dienstverlening drempelloos kan plaatsvinden. Volgens Jeroen van de Lagemaat, directeur NDIX, werkt zijn bedrijf met een dertigal datacenters en betekent de samenwerking met Interxion een belangrijke versterking omdat de datacenterdienstverlener uit Schiphol-Rijk een prominente speler is op de markt.

Profiteren

NDIX beschikt over een connectiviteits- en dienstenplatform in Interxion’s connectivity hub op de Interxion-datacentercampus in Schiphol-Rijk. Deze nieuwe locatie biedt klanten verbeterde connectiviteit en de mogelijkheden om datacenterdiensten af te nemen. Maar ook klanten van  Interxion kunnen profiteren van de samenwerking. Zij krijgen via het NDIX-platform toegang tot een fijnmazige internet-infrastructuur in Nederland en delen van Duitsland.  

Glasvezel

NDIX sluit bedrijven en instellingen via glasvezelverbindingen aan op zijn digitale marktplaats. De aangesloten organisaties kiezen zelf de leveranciers van hun ict-diensten uit een aanbod van ruim honderd aanbieders. Glasvezelverbinding en diensten zijn gescheiden, waardoor de klanten nooit meer een andere verbinding aan hoeven te laten leggen, ook al veranderen ze van dienstenleverancier, aldus NDIX.

De aandeelhouders van NDIX komen uit de publieke sector: Participatiemaatschappij Oost Nederland (Oost NV), Holding Technopolis Twente (Universiteit Twente) en Stadtwerke Münster GmbH. De digitale marktplaats is beschikbaar in een groot deel van Nederland en in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft acht datacenters in de regio Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-18T16:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.