Yahoo stelt zoekmachine open voor programmeurs

Dit artikel delen:

Yahoo heeft een netwerk opgestart dat programmeurs toegang verleent tot de technologie van ondernemingen via api's op basis van webdiensten. Zo probeert het ondernemingen te trekken.

De interfaces stellen softwareontwikkelaars in staat diensten uit te werken die zoekresultaten van een intranet combineren met de zoekresultaten op het internet of met artikels van Yahoo News. Ze kunnen ook de technologie voor spellingscorrectie van Yahoo gebruiken om online formulieren te controleren die worden ingevuld door werknemers of klanten.

Yahoo lanceerde de api’s om "nieuwe zoekprogramma’s open te stellen voor bespreking, experimenten en ontwikkeling", aldus David Ku, directeur engineering bij Yahoo Search. De open interfaces zullen vooral interne programmeurs van een onderneming aantrekken, volgens Robert Lerner, senior analist bij Current Analysis, omdat ze gebruikmaken van bestaande open bedrijfsstandaarden, zoals XML.

Lerner vertelde aan vnunet.com dat de markt van zoekprogramma’s voor privé-personen is verzadigd en dat "de ondernemingen een belangrijke markt vormen die Yahoo, Google en MSN nu proberen aan te boren".
Yahoo stelt als eerste zijn zoektechnologie open voor programmeurs van buitenaf en neemt zo het voortouw in handen in de strijd om bedrijfsklanten, voegde Lerner hier nog aan toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T08:20:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.