Easynet stoomt EURid klaar voor IPv6

Dit artikel delen:
IPv6

Registrator van het .eu-domein EURid heeft cloudinfrastructuurleverancier Easynet als partner gekozen om zijn diensten klaar te stomen voor IPv6. Deze zesde versie van het internetprotocol wordt de nieuwe standaard voor de toekenning van ip-adressen. In 2011 werd bekend dat de voorraad ip-adressen gebaseerd op IPv4 opraakt.

In 2011 vond de eerste World IPv6 Day plaats. Tijdens dat evenement konden internetserviceproviders over de hele wereld laten zien dat de wereld klaar is voor een internet gebaseerd op IPv6. Speciaal voor die gelegenheid wilde EURid zijn website beschikbaar stellen via IPv6. Dat was ook het startpunt voor de ware uitdaging voor EURid: al zijn diensten klaar te maken voor IPv6. Het gaat hierbij om een registratiesysteem waarmee 750 erkende .eu-registrators over de hele wereld .eu-domeinnamen registreren namens hun klanten en om WhoIs, een tool waarmee je informatie kunt opzoeken over .eu-domeinnamen.

‘We waren op zoek naar een partner die ons wereldwijde IPv6-connectiviteit kon bieden in onze beide datacentra, in België en in Nederland’, zegt Dirk Jumpertz, security officer bij EURid. ‘Omdat we ook een eigen ‘autonomous system number’ hebben om de coördinatie en toewijzing van ip-adressen te beheren, moest onze partner bovendien het Border Gateway Protocol voor IPv6 ondersteunen. Easynet kon dit leveren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-21T11:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.