Managed hosting door True

Google steekt 2,3 miljard in domotica

 

Zoekmachinegigant Google koopt voor 2,3 miljard euro domotica-leverancier Nest. Dat bedrijf maakt onder meer thermostaten en rookmelders die aan internet gekoppeld kunnen worden en op afstand bestuurbaar zijn. Het is de op één na grootste overname uit de bedrijfsgeschiedenis van Google. Volgens analisten past de overname in Google's strategie rondom automatisering van huishoudapparatuur en het internet of things.

De paradepaardjes in de catalogus van Nest zijn een slimme thermostaat en een rookmelder die gekoppeld is aan internet. Onder de vleugels van Google blijft het management van Nest in tact. Het bestuur bestaat onder meer uit de van Apple afkomstige oprichters Tony Fadell en Matt Rogers. Google was als investeerder al verbonden aan het overgenomen bedrijf.

Volgens analist Frank Gillet van marktonderzoeker Forrester richt Google zich steeds meer op het verbinden van huishoudelijke apparatuur aan internet. 'Deze overname laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in de koppeling van hardware en software. Het gaat een stap verder dan de bouw van besturingssystemen voor de apparaten van andere leveranciers zoals makers van smartphones, chromebooks en tv's. Google opent de ietwat gesloten benadering van de producten van Nest en koppelt ze aan verschillende slimme oplossingen voor huishoudens.'

De overname moet binnen enkele maanden zijn afgerond, meldt de koper.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4974238). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×