RIBW Brabant breidt mobiel werken uit

Dit artikel delen:
Vrouw tablet computer

Zorgverlener RIBW Brabant breidt de mogelijkheden voor mobiel werken uit. Het elektronisch cliënten dossier (ecd) PlanCare2 van De Heer Software is volledig te gebruiken via een tablet. Aenova Software uit Delft levert de app Totalmobile, daarmee kunnen op locatie gegevens uit het ecd bekeken en aangepast worden. Er is ook tijdsregistratie aan het systeem gekoppeld.

Totalmobile wordt door 560 medewerkers gebruikt. De zorginstelling ondersteunt cliënten bij begeleid en beschermd wonen. Het stuurt ambulante zorgmedewerkers met een tablet op pad. Zo hebben ze ook op locatie toegang tot het ecd.

Hoofd cliëntenadministratie en programmamanager, Richard de Fijter: 'Onze oude manier van mobiel werken vereiste veel complexe technologie en een 3G-internetverbinding om het ecd op afstand te kunnen gebruiken. Het grootste probleem ontstond wanneer de medewerker, door het wegvallen van de verbinding, het ecd niet meer kon gebruiken Achteraf moest er dan nog een hele administratie uitgewerkt worden. Bovendien werkt een ecd dat is ontwikkeld voor een desktop niet prettig op een apparaat met touchscreen.’

Licenties

Een belangrijke eis voor de nieuwe app was dat die zowel on- als offline werkt en beschikbaar is voor verschillende smartphones en tablets. 'RIBW Brabant wil zich door de snel veranderende technologie niet vastpinnen op één specifiek platform. Ze hanteert daarnaast een beleid waarbij medewerkers hun eigen apparatuur mogen kiezen.'

‘Onze medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om digitale formulieren in te vullen, rapportages uit te werken maar bijvoorbeeld ook foto’s en handtekeningen in te voeren. Aenova Software biedt met Totalmobile het volledige pakket. Daarnaast verwachten we op termijn te besparen op licenties en internetkosten. Bovendien hebben medewerkers door de prettige gebruikservaring meer plezier in hun werk’, legt De Fijter uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-17T17:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.