Microsoft koopt rechtszaak af met 60 miljoen dollar

Dit artikel delen:

Het kleine softwarebedrijf Burst.com beschuldigde Microsoft van diefstal van zijn streaming media-technologie. Laatsgenoemde heeft nu de ruim twee jaar durende juridische strijd afgekocht met zestig miljoen dollar.

Midden 2002 beschuldigde Burst Microsoft van het ongeoorloofde gebruik van zijn gepatenteerde technologie voor het aanbieden van online video. Volgens Burst had Microsoft toegang gekregen tot zijn technologie toen de twee bedrijven onderhandelingen voerden over een businessovereenkomst, die uiteindelijk afsprong.

De rechtszaak verliep erg tumultuous. Zo stelde Burst dat Microsoft met opzet relevante e-mails verwijderde. De softwaregigant ontkende die aantijgingen.

Vorige week donderdag maakte Burst bekend dat er een overeenkomst was bereikt. Daardoor werd de gerechtelijke zitting van vrijdag geschrapt. Die dag maakten de twee kemphanen bekend dat Microsoft zestig miljoen dollar zou betalen aan Burst.com. Bovendien neemt Microsoft een licentie op de technologie van het bedrijf.

“We hebben ongeveer tien jaar gewerkt aan de ontwikkeling en de patentering van onze technologie, om voorbereid te zijn voor de markten die nu ontstaan”, zo verklaarde Richard Lang, ceo van Burst. “Nu deze zaak is afgehandeld, kunnen we ons weer volledig op de bedrijfsvoering gaan richten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-14T12:51:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.