Computable komt met beoordelingssysteem

Dit artikel delen:
Beoordelen

Ict-vaktitel Computable heeft een beoordelingssysteem aan zijn website toegevoegd. Vanaf nu kunnen Computable-experts en geregistreerd gebruikers hun mening geven over alle artikelen en ook kunnen ze een waarde toekennen aan gegeven reacties. Voorheen beoordeelde de redactie van Computable gegeven commentaar, maar door dit nu aan de markt te laten wordt de waarde van interactie door lezers zelf bepaald.

Het is nu voor Computable-experts en geregistreerd gebruikers mogelijk om onder ieder artikel een beoordeling te geven van één tot en met vijf sterren. Een beoordeling kan maar één keer worden gegeven en kan achteraf niet meer worden gewijzigd. De beoordeling blijft voor de beoordelaar zichtbaar. Ook is de gemiddelde waardering voor het artikel zichtbaar.

Beoordelen reacties

In het verleden is er meerdere malen kritiek geweest op de beoordeling van reacties door de redactie. Computable heeft daarom besloten om ook deze beoordelingen aan de markt te laten. Alle reacties kunnen worden beoordeeld, maar alleen de reacties van Computable-experts en geregistreerd gebruikers dragen bij aan het gemiddelde cijfer dat zij krijgen van de markt. De ranking van de top reagerende members zal binnenkort ook gekoppeld worden aan dit cijfer. Overigens blijven reacties van mensen met een profiel direct online verschijnen en verschijnen anonieme reacties pas online nadat ze door de redactie zijn nagelezen.

Mochten lezers van de Computable.nl ook gebruik willen maken van het nieuwe beoordelingssysteem, dan dienen zij een profiel aan te maken. In dit profiel kunnen zij alles kwijt over hun deskundigheid, werkervaring en de organisatie waarvoor er wordt gewerkt. Een geregistreerd gebruiker kan er ook voor kiezen om het profiel niet te tonen op de website van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

E.I.N.D.E.L.I.J.K. :-)
Logische stap! Je kunt toch niet in de ict-wereld verstand van alles hebben. Hoe kan de redactie beoordeling geven aan verschillende onderwerpen en reacties als ze er geen/weinig kennis en ervaring mee hebben? Bovendien het is een taak die best tijd van redactie in beslag neemt. Goed dat het nu naar de experts verschoven is.

Ben benieuwd hoe dit verder gaat :-)

Ik zeg: Power to the reader! :-)

Nog veel belangrijker: Goed dat het nu naar de *lezers* verschoven is.

Nuttig om direct de formele papiertjes er aan te hangen. Misschien wordt dan duidelijk dat hele volksstammen certificaten verzamelaars niet altijd het meeste weten. Kennis is een ding, ervaring iets heel anders.

Dat vind ik leuk! De stem des volks ook op Computable. Ik ben ook benieuwd hoe dit in de praktijk gaat uitpakken.

Een goede stap, hiermee wordt ook duidelijk wat de 'experts' het meeste interesseert. Ik kijk uit naar de resultaten in bijvoorbeeld één of twee 2 maanden. Ik hoop op een verrassing!

Eindelijk! Ik ben blij dat deze aanpassing er door is.

Vaak gevraagd door de lezers, een gewaagde stap (giant leap) voor Computable.
De nieuwe mogelijkheden zullen mij onthouden blijven (een ieders keuze maar ik kom er eerlijk voor uit) hoop dat het een succes wordt.
Dank @Computable.

*****

En dat terwijl andere sites beoordelingen juist optioneel hebben gemaakt of zelfs verwijderd.

Hopelijk betekent dit dat het aantal reclametopics hierdoor verminderd omdat die doorgaans lager gewaardeerd gaan worden.

Nu waren die beoordelingen door de redactie vaak ook een wassen neus, zoveel reacties dat is niet te doen dus over het algemeen dezelfde beoordeling. Maar het zou jammer zijn als de wc eend topics achterwege blijven door deze beoordelingen. Die kunnen ook informatief zijn. Of dat je minder reacties gaat neerpoten uit angst voor het oordeel van de andere kenners. Een duimpje omhoog of omlaag had ik ook al heel mooi gevonden.

@ Louis,

Helemaal mee eens. Dit systeem geeft wat meer flexibiliteit dan een duimpje omhoog of omlaag. Dat vind ik zelf ietwat te drastisch. Iets kan ook redelijk zijn i.p.v. goed of slecht.

@ Redactie,

Is er al zicht op wanneer de mogelijkheid komt om je reacties achteraf aan te passen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-16T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.